Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Köping

Insändare
Ge oss någonstans att träna fotboll, då

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Planerna på nya öppna Krillan fungerar inte för att träna fotbollslag på. ”Är fotbollsplanernas läge ett problem får man väl flytta dem”, skriver fotbollstränaren i insändaren.

Bild: Anders Brage

Annons

Svar till Mårten Saverstam angående Krillan

Min tidigare insändare angående svårigheterna att bedriva träningar var naturligtvis riktad till de personer som ligger bakom besluten med Krillan, och inte de personer som fått i uppdrag att genomföra dessa beslut. Eftersom den tillförordnade förvaltningschefen ändå svarade på min insändare får jag anta att det svaret är politiskt förankrat.

Annons

Annons

Jag kan konstatera att syftet förändringarna är att skapa grönytor åt bostadsområden och att hindra drogförsäljning. Då kvarstår naturligtvis min fråga om var vi som spelar fotboll ska vara.

13-åringarna i fotbollslaget jag tränar är inte ordningsvakter/poliser eller lekledare. De har egna motiv, mål och drömmar med sitt fotbollsspelande, och jag kan lova er att de blir gladare när de vinner en fotbollsmatch än de blir av en stoppad drogaffär, vilket jag faktiskt tycker att de har rätt att bli. Att styrande i Köping överhuvudtaget anger drogförsäljning som en ursäkt för att inskränka barnens träningsmöjligheter tycker jag är magstarkt. Är fotbollsplanernas läge ett problem får man flytta dem. Det här blev fel. Var vuxna nog att erkänna det, arbeta fram en lösning, och ha den på plats till våren.

Utan Krillan har vi i Köping nu fler avlönade kommunalråd än vi har fotbollsplaner. Det lär vara en kommunranking vi iaf toppar!

Eventuell ungdomsledare 2022

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy