Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Köping

Insändare
Gärna foodtruck – men då ska den stå inomhus

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Alla patienter bör ha tillgång till en foodtruck – och då måste den stå inomhus, påpekar insändaren.

Bild: Anders Brage

Annons

Förslaget från KD:s Regionråd om foodtruck vid Köpings sjukhus är ett utmärkt förslag – förutsatt att resursen görs lika tillgänglig för alla som vistas på sjukhuset och då måste verksamheten bli permanent och förläggas inom sjukhusets väggar lämpligen i anslutning till kafeterian. Den måste hållas öppet dagligen året runt och då fungerar ingen mobil lösning.

Annons

Annons

En automat med dryck och något ätbart bör finnas i foajén för övrig tid, allt med patienterna som prioriterad målgrupp. Det finns ingen orsak att komforten, utöver den direkta patientvården, inte ska vara densamma på regionens alla sjukhus som den är i Västerås. Patientavgifterna är ju de samma.

Det gäller då tillgänglighet av tjänsteutbud, varuutbud, och öppettider och allt som saluförs inom sjukhuset ska hålla samma nivå i hela regionen. Lösningen är enkel. Det handlar bara om rätt resursfördelning. Patienter råkar ju ha egenheten att inte bara vara sjuka under kontorstid eller vid behandling utan dygnet runt. Därför är trivselskapande insatser viktigt som hjälp att få tiden att gå och att skingra tankarna från sin sjukdom.

S-Å Mattisson

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy