Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Köping

Insändare
Vem tjänar på att trycka ner Köping?

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Annika Duàn, kommunalråd i Köping, tycker att det känns trist att få dåligt resultat i företagsbarometern, men hävdar att KD:s taktik att skälla på majoriteten varje gång barometern kommer är att svärta ner Köping.

Bild: Lennye Osbeck

Annons

Replik till KD, Bbl/AT 2021-10-06

Jodå, Köping kan alltid bättre.

Det gäller för allt och alla oavsett uppfattning, ranking eller självskattning.

KD har valt Svenskt Näringslivs enkät som grund för sin lokala kampanj. Tur att den finns och genomförs ungefär tre gånger i veckan. Vad skulle KD annars göra?

Annons

Annons

Nå! Det är aldrig roligt att hamna långt ner i mätningar, oavsett vad de gäller eller hur de är utformade. Lika ledsen som jag är för låg placering i mätningar kan jag kanske få vara glad för, till exempel, den mätning som Aktuell Hållbarhets kommunranking gjorde i år. Köping är på plats 49 av landets kommuner. Från förra året har kommunen klättrat från plats 110. I Köping säger vi ja till miljöarbete och Agenda 2030!

Gällande näringslivsfrågor kan och ska vi göra mer. För närvarande pågår ett arbete med att tillskapa ett näringslivsråd och enligt uppgift finns det ett intresse från företagen att delta.

Nu när pandemin börjar släppa sitt grepp ska också kommunledningen återuppta sina företagsbesök.

Kommunen måste alltid jobba framåt. Ta lärdom av det som hänt och hitta metoder att förbättra och utveckla. Att se möjligheter och få glädjas över goda resultat är det som bidrar till framåtanda och vilja.

Men KD går på i ullstrumporna med att skuldbelägga och påtala fel och brister. Mig veterligen har ingen lyckats skälla någon till utveckling. Tvärtom. Insändare som Kd:s bidrar i stället till att trycka ner kommunen och svärta dess anseende. Är det verkligen meningen? Vem tjänar på det?

Annika Duàn

Kommunalråd (S)

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy