Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Arboga

Insändare
Nej, Jonna, det är bredden som är viktig

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Samla partimedlemmar och fråga vad de vill med Arboga, uppmanar insändaren. (Bild från Socialdemokraternas förstamaj-firande)

Bild: Lennart Ljung

Annons

Replik på kommunalrådet Jonna Lindmans insändare ”Det är inte antalet som är det viktiga”.

Jonna! Visst, vi behöver sätta oss ned och hitta engagemang hos våra medborgare. Det har vi i S gjort nu en tid. Det är jättetydligt att folk har fått någon form av nytändning efter pandemin eller om det är annat som påverkar ska jag låta vara osagt, det politiska läget kanske?

Annons

Annons

Vi har tagit in nomineringar till kommande listor till fullmäktige, haft några öppna träffar och diskussionskvällar. Vad som är tydligt är att det finns ett stort växande intresse för politik utanför rådhuset. Vi kommer också att göra en satsning på ungdomar i närtid, frågor vi vet dom brinner för och förhoppningsvis vill engagera sig i. Dom är vår framtid och besluten i fullmäktige behöver dom också liksom de äldre. Fullmäktige ska spegla samhället. Det lyckas vi inte med 31 ledamöter, då kommer vi att få se samma ansikten många år framöver i en åldrande takt. Vi behöver bredd för att spegla samhället.

Att ta den enkla vägen att minska ned antalet ledamöter i tron om att det kommer att vara svårt att fylla stolarna är inget vi ser. Jag vet inte hur du fått den känslan, kanske hållit upp ett finger och försökt känna vart det blåser. Vi tog en annan väg. Samlade medlemmar och folk omkring oss. Upplyste om aktuella frågor. Ställde frågan vad dom vill med Arboga. I vårt parti känner vi att våra stolar inte kommer att eka tomma och avråder med det bestämdaste att inte minska på demokratin i Arboga. Medborgarna vill vara med och säga sitt, det finns ingen tvekan.

Tänk om. Slut upp era medlemmar och låt dom göra sin röst hörd, jag tror ni upptäcker att dom vill det. Vill du?

Bo Molander, Socialdemokraterna i Arboga

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy