Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Arboga

Insändare
Insändare: Hur går det med gatorna i Arboga?

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Grannar vid Östra Ladubacksvägen och Norra Långgatan har tidigare berättat i Bbl/AT om trafiksituationen till och från Vasagymnasiet, som man nu tror ska bli ännu värre i och med byggandet av ett nytt villaområde. (Arkivbild)

Bild: Anders Brage

Annons

I granskningsutlåtande från 2021-03-08 avseende detaljplanen för Vasagymnasiet och Kastanjen framgår tydligt att många boende i området kommer att beröras negativt av den ökande trafiken till och från Vasagymnasiet och kvarteret Kastanjen. Till alla dessa som klagat på trafiken har man i granskningsutlåtandet från kommunen svarat följande "Under 2021 kommer en klassificering av samtliga gator i Arboga inklusive Östra Ladubacksgatan att genomföras. I och med klassificeringen kommer sedan nödvändiga åtgärder att utvärderas och genomföras utifrån klassificeringen".

Annons

Annons

Vad detta kommer att leda till utifrån rådande trafiksituation har man inte presenterat. Man är från kommunens sida väl medveten om trafiksituationen längs Östra Ladubacksgatan och Norra Långgatan. Så frågan är nu, när snart 2021 är till ända:

Är man klar med klassificeringen av Östra Ladubacksgatan och Norra Långgatan, det torde vara två gator som bör ha högsta prioritet.

Vi boende längs Östra Ladubacksgatan och Norra Långgatan känner nog att syftet från kommunens sida med att klassificera gatorna var att få oss att tro att det kommer att ordna sig med trafiken – men den känslan har tyvärr inte infunnits sig.

Så frågorna till Arboga kommun samhällsbyggnadsenheten och kommunstyrelsen är: Pågår klassificeringen? Vad har man tänkt eller vad har man trott att denna klassificering skall leda till?

Sedan finns det en fundering på hur de olika partierna i kommunstyrelsen ställer sig i frågan om infarten till Vasagymnasiet. I beslutet att anta detaljplanen var det ett parti som reserverade sig, samt ytterligare ett parti som hade förslag på en annan trafiklösning som enligt vår syn kanske inte var riktigt genomtänkt. Det är ju mindre än ett år till nästa val, så det vore nog på sin plats att man tillkännager sin ståndpunkt beträffande infart till Vasagymnasiet från respektive parti i kommunstyrelsen, ni sitter ju där för att företräda oss i kommunen. Tillkännage gärna er ståndpunkt som svar på denna insändare, svaret ni avger läses av oss boende i området.

Annons

Detaljplanen har överklagats till Mark och miljödomstolen, och har överklagats vidare till Mark och miljööverdomstolen vid Svea Hovrätt, så vi får se vad nästa steg blir.

Boende Östra Ladubacksgatan/Norra Långgatan

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy