Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: Det är inte antalet som är det viktiga

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Kommunstyrelsens ordförande i Arboga, Jonna Lindman (M), försvarar förslaget att minska antalet fullmäktigeledamöter från 41 till 31.

Bild: Alexandra Edman

Annons

Svar till Bo Molanders insändare ”Hur kan minskat fullmäktige ge plats för fler”.

Alla partier brottas idag med samma problem, vi som är politiskt engagerade blir färre och dessutom äldre. Det är för få människor som vill engagera sig politiskt. Synd tycker jag, då det är ett roligt uppdrag att få vara med och utveckla och driva samhällsfrågor framåt.

Annons

Annons

Det är en verklighet vi har att förhålla oss till.

Även i ditt parti, Bo Molander, ser vissa av er detta problem. ”Jag får jaga för att få ihop full styrka till mötena” är ett citat jag lånat direkt från en av dina partikamrater.

Enligt kommunallagen skall en kommun av Arbogas storlek ha minst 31 ledamöter i fullmäktige. Det är det antalet som vi nu lägger fram förslag på, och som samtliga partier förutom S och V har ställt sig bakom.

Det är inte hur många ledamöter vi har i fullmäktige som är det viktigaste, utan att vi har ett engagerat fullmäktige.

Att vi skulle få en ”politisk elit” genom att minska antalet ledamöter är nonsens, det är dessutom så att samtalen, debatten och påverkan till stor del sker i våra nämnder och styrelser.

Vi behöver sätta oss ner tillsammans för att försöka lösa hur vi skall få fler att vilja engagera sig politiskt. Annars kommer vi i framtiden få ett stort demokratiproblem.

Ett beslut gäller dessutom alltid bara tills nästa beslut tas, och den dagen vi ser att vi får ett ökat intresse med fler människor som vill engagera sig, kan vi alltid ändra beslutet och öka antalet ledamöter igen.

Jonna Lindman (M)

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy