Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Köping

Insändare
Insändare: Jag kan inte träna ungdomslag i en öppen "folkhälsopark"

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Utan staket blir uppgiften att träna fotbollslaget nästan omöjligt, konstaterar insändarskribenten.

Annons

Jag är ledare och tränare för ett fotbollslag som tränar och spelar hemmamatcher på Krillans sportfält. Nu, med ett år bakom mig utan staket är min slutsats att det inte fungerar. Att vara ledare för ett lag med nyblivna tonåringar från alla olika delar av samhället är en redan från början tuff uppgift. Den blir inte lättare av att behöva utföras i en miljö där utomstående barn, ungdomar och vuxna fritt och utan respekt för vår verksamhet strövar omkring.

Om "Krillan" även i fortsättningen ska vara en öppen folkhälsopark, så kan jag inte bedriva fotbollsträningar och arrangera matcher där. Jag är ungdomsledare i andra idrotter också, så jag kan jämföra skillnaderna mellan aktiviteter i den öppna folkhälsoparken och aktiviteter på anläggningar som inte är öppna på samma sätt.

Annons

Ni som fattat beslutet om denna öppna folkhälsopark på ett sportfält där det spelats fotboll så länge jag kan minnas: Är ni beredda att över min roll som ungdomsledare och visa hur det ska gå till, eftersom jag uppenbarligen saknar den nödvändiga kunskapen? Jag utmanar er att under nästa säsong leva som ni lär. Det innebär att ni avvarar ungefär 2 timmar om dagen 3 gånger i veckan plus ett 20-tal matcher som tar 4-5 timmar inklusive resor. Gör ni detta och därefter påstår att det inte är ett problem att utföra verksamheten i den öppna folkhälsoparken så ska jag gladeligen erkänna att jag har fel. Vet ni redan nu vad jag gör för fel är ni välkomna att kontakta mig och tala om hur jag kan klara det här. Tidningen har mina kontaktuppgifter 

Annons

Tills dess så kan inget politiskt svammel i världen få mig att ändra uppfattning. Som läget är nu är jag inte beredd att lägga ned tiden jag gör i fortsättningen. Jag är ärlig och erkänner att jag inte ställer upp som ungdomsledare därför att jag brinner för att barn ska ha något att göra på sin fritid. Jag är ungdomsledare därför att jag har haft en enorm glädje i mitt liv av fotboll, både som barn och vuxen, och det är en glädje jag vill och tror att jag kan föra vidare. Jag tror att jag kan bidra med organiserad fotboll som lagsport, där färdigheter utvecklas över tid och där alla spelare i laget är lika viktiga. För att kunna göra det behöver jag, liksom lärare i skolan, en miljö någorlunda fri från onödiga distraktionsmoment.

Annons

Vår säsong är slut nu, och i god tid inför nästa förväntar jag mig ett svar från beslutsfattare. Vill ni ha personer som mig som ungdomsledare eller inte? Jag har inte kompetensen att vara det med de förutsättningar som nu råder. Jag begär inte ett nytt underlag, eller en egen hall. Jag begär bara en någorlunda jämn gräsmatta på 100x60 meter i rimlig närhet till tätorten där vi kan få bedriva våra träningar på rimliga tider mycket mer ostört än idag. Kan Köpings kommun tillhandahålla det så kommer jag även i fortsättningen att ideellt ställa upp som ungdomsledare.

Tacksam för svar.

Eventuell ungdomsledare 2022. 

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy