Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Ishockey

VIK möter Södertälje i Köping – se matchen på Bbl/AT

Endast en match återstår innan VIK:s premiär i hockeyallsvenskan. På torsdagskvällen ställs man mot rivalen Södertälje SK i ett hett genrep i Köpings Ishall. En match som sänds live på bblat.se. – Många av de tänkta spetsspelarna offensivt har betydligt mer att visa, säger expert Oliver Åbonde inför TV-matchen.

Det blev förlust när VIK mötte Södertälje tidigare under försäsongen. Nu på torsdag ställs lagen mot varandra igen i genrepet i i Köpings Ishall. En match som sänds live på bblat.se

Bild: Oliver Åbonde

Annons

Alla som följer VIK står inför en extremt spännande säsong. Klubben har storsatsat för att bli ett topplag i hockeyallsvenskan och ta sig upp i SHL senast år 2024.

Nu närmar sig premiären med stormsteg. Men först ska genrepet avklaras. På torsdagskvällen ställs VIK mot rivalen Södertälje SK. Matchen spelas i Köpings Ishall och går att se live på bblat.se.

Annons

VLT-sportens VIK-expert Oliver Åbonde säger så här om Gulsvarts försäsong så här långt:

– Trots bra resultat är känslan att man inte riktigt nått de spelmässiga topparna ännu. Grundspelet, framför allt i egen zon, ser ut att sitta bra på plats redan nu. Däremot är det fortsatt så att många av de tänkta spetsspelarna på den offensiva sidan har betydligt mer att visa.

Live-tv 17.50: Se genrepet mellan VIK och SSK här

Annons

VLT:s VIK-expert Oliver Åbonde under en intervju med huvudtränare Thomas Paananen.

Vad är du mest nyfiken på att se i genrepet?

– Powerplay-spelet. Nu fick man in en puck senast mot BIK Karlskoga, men det krävdes en himla massa försök innan pucken landade i nät. Det kanske är orättvist med så många nya spelare, men de senaste två årens massiva problem i spelformen gör att den är under lupp redan från start i år.

Vilka spelare vill du se ännu mer av nu i genrepet?

– Flera av de nya offensiva spetsspelarna måste ta kliv framåt. Alexander Rauchenwald, Mikael Frycklund, Anton Svensson är kanske de som sticker ut, men även målvakten Johan Gustafsson har mer att bevisa, avslutar Oliver Åbonde.

Johan Gustafsson är tillbaka i VIK. På torsdag ställs han mot Södertälje i hemstaden Köping.

Bild: Oliver Åbonde

Annons

Matchen mellan VIK och Södertälje har nedsläpp 18.00. Sändningen drar igång 17.50.

FAKTA/Så gör du för att se matchen

Som prenumerant hos Bbl/AT behöver du inte betala något för att se våra tv-sändningar. Matcherna ingår i din prenumeration! Genom att logga in på bblat.se får du tillgång till alla matcher vi livesänder samt alla plusmärkta artiklar på våra sajter. Vill du bli prenumerant, blir du det här.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy