Annons

Annons

Annons

Nya Nyckelbergsskolan

Nyckelbergsskolan sämre än befarat – bråttom med modulskola

En helt ny, tillfällig Nyckelbergsskola byggs på grönområdet vid Himlabacken när den gamla skolan rivs. Och rivningen brådskar, eftersom flera av skolans lokaler är utdömda, visar det sig nu. Totalt måste tillfälliga lokaler ordnas åt 400 elever.

Här vid grusplanen vid Himlabacken och söderut mot husen i bakgrunden tänker kommunen bygga den modulskola som ska ta över Nyckelbergsskolans alla elever under tiden som skolan rivs och byggs.

Bild: Irene Wallgren

Annons

Köpings politiker väntas på tisdagen slå fast att Nyckelbergsskolan rivs i sin helhet för att ge plats åt en ny skola. Inriktningsbeslutet togs i början av sommaren och när kommunstyrelsens arbetsutskott nu går vidare med planerna, visar det sig att den gamla skolan är i sämre skick än någon vetat om. Under sommaren har fritidslokalen tvingats stänga på grund av brister i brandskyddet och det har också framkommit att vissa byggnader på skolan är så dåliga att de inte går att försäkra. Detta tas upp i den utredning som ligger till grund för tisdagens beslut.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan