Annons

Annons

Annons

Västmanlands län

Peter Asp tillbaka som reporter på Bbl/AT

Arbogabon Peter Asp gör comeback som reporter på Bärgslagsbladet/Arboga Tidning.
– Nu ska det bli ännu mer Arboga i Arboga Tidning, säger han.

Text

Peter Asp har haft en paus från lokaljournalistiken under några år. Nu är han taggad på att komma tillbaka. ”Journalistiken är en viktig hörnsten i såväl den lokala som den globala demokratin. Om inte vi ställer de jobbiga frågorna och granskar, om inte vi fångar in berättelserna om händelserna som påverkar människorna i vår stad – vem kommer då att göra det?”

Bild: Helena Tell

Annons

Nu är det officiellt – det blir Arbogabon Peter Asp som ersätter Bbl/AT:s mångårige reporter Lennart Ljung som gick i pension under våren.

Peter är bekant för en del läsare, han har varit reporter på tidningen tidigare. De senaste fem åren har han arbetat som frilansjournalist och med olika kommunikatörsuppdrag, senast inom Arboga kommun.

– Målet har hela tiden varit att rekrytera en lokalt förankrad journalist som ersättare för Lennart. Det har tagit tid – men det blev också en toppenrekrytering. Peter är en vass reporter och en duktig fotograf. Han har även den viktiga ”örat mot rälsen”-lyhördheten som behövs när man är lokaltidningsjournalist, säger Bbl/AT:s chefredaktör Helena Tell.

Peter, hur kommer Arbogaborna märka att du är tillbaka på tidningen?

Annons

– Min förhoppning och främsta ambition är att de ska märka att det blir mer Arboganyheter i tidningen. Jag hoppas även att läsarna känner vår närvaro, att vi efter pandemin ännu mer kan finnas på på plats där och när det händer.

Annons

Vad är Arboga Tidning för dig?

– Oj, det är så mycket på en gång. Arboga Tidning är en anrik nyhetsutgivare och sedan länge en viktig institution för vår kommun och stad. Främst är det en lokaltidning som jag växte upp med, men tidningen är också en tidigare arbetsplats med fina arbetskamrater som jag nu med glädje återvänder till.

Vilken är din drivkraft som journalist?

– Att fånga nyheten och att möta människor för att få höra deras upplevelser och perspektiv. Jag vill skapa journalistik som berör och som är relevant för våra läsare.

Förutom att du kan Arboga utan och innan – vad kommer du att bidra mer med till redaktionen?

– För mig är bildjournalistiken väldigt viktig. Ska vi skapa intressant journalistiskt innehåll så gäller det att vi även har bra bilder till våra nyheter och reportage. Att skapa bra lokaljournalistik är samtidigt ett lagarbete och jag vill vara en kugge i det maskineriet.

Du börjar den 9 augusti – vad är det första du kommer att sätta tänderna i?

– Oj. Det finns så mycket jag vill göra och jag har påbörjat en lista, men vi får nog se hur nyhetsläget är när jag börjar. Först och främst äger ju Medeltidsdagarna rum den veckan så självklart kommer vi vara på plats och bevaka den. Eventuellt kan det även bli ett par mycket intressanta näringslivsnyheter inledningsvis.

– Jag är väldigt hungrig på att komma tillbaka efter pausen från lokaljournalistiken. Jag vill ge 100 procent för våra Arbogaläsare.

Peter Asp börjar på Bärgslagsbladet/Arboga Tidning den 9 augusti.

Bild: Helena Tell

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan