Annons

Annons

Annons

Folkrace 2021

Tittarsuccén fortsätter hos Bbl/AT – ”Heavy” hoppas på folkrace från BB: ”Vore toppen”

Sedan 2017 har antalet livesända folkrace-event ökat år för år.
Och nu kommer glädjebeskedet för alla fans – det blir livesänt folkrace även den här säsongen, med start till helgen.
– Det är folk som lever för folkrace det här, säger folkraceredaktören Jonas ”Heavy” Stentäpp som kan komma att se folkrace från BB i sommar.

Annons

Det skruvas, mekas och donas. Sedan vrålar det till, och tävlingen är igång. Varje kurva och raksträcka är en kamp. Mitt i smeten står allt som oftast Jonas ”Heavy” Stentäpp, folkraceredaktör inom Bonnier News Local, där Bärgslagsbladet/Arboga Tidning ingår.

Han reser land och rike runt för att sända folkrace, en satsning som pågått på allvar sedan 2017.

– Det var då vi började köra den här satsningen ”på riktigt”. Responsen sedan dess har varit bättre än jag vågat hoppas på. Enda sättet att få det att gå bra är att folk fortsätter titta, sade Heavy 2019.

Sedan dess har satsningen på folkrace fortsatt, och under förra säsongen så var tittningen helt galen, kanske främst på grund av coronaläget som gjorde att eventen inte kunde besökas på samma sätt.

Annons

– Ifjol var det extremt, och tittarrekord deluxe under första tävlingen. Responsen nu är också väldigt bra. Folk taggar varandra som galningar, delar artiklar och kommenterar. Intresset för folkrace är enormt, det är många som lever för det här och har intresset som sitt liv.

Annons

Heavy laddar järnet inför folkracesäsongen, och påtalar att det kan bli aktuellt att se folkrace från BB under sommaren då han väntas bli pappa för andra gången.

Efter en storsatsning 2020 hoppas nu ”Heavy” kunna erbjuda ett 20-tal tävlingar den här säsongen. Och han gör sitt yttersta för att möjliggöra fler sändningar via Bonnier News lokala plattformar. Bärgslagsbladet/Arboga Tidning är en del av satsningen.

– Än så länge finns inte så många tävlingar utlagda, så det är svårt att säga exakt vilka vi kommer att sända, men vi kommer att jobba hårt för att sända så många det bara går. Vi håller järnkoll på vilka tävlingar som läggs ut.

På söndag klockan 09.00 är det dags för landets första tävling, och den arrangeras i Skene söder om Göteborg. Självklart är vi på plats för att sända dramatiken därifrån hela dagen.

Inbäddat innehåll

Årets stora satsning på folkrace drar igång i helgen.

Bild: Christian Larsen

Även ”Heavy” betonar sitt eget intresse för folkrace. Han har själv varit engagerad sedan han var liten, och mer aktiv sedan 2012.

Annons

– Man blir mer och mer beroende när man är inne i det här också. Ju mer man är med ju mer vill man ha. Jag har varit med ett antal gånger själv, och kört ända sedan 2012 även om inte är lika ofta nu, säger ”Heavy” och fortsätter:

Annons

– Det finns många snälla människor ute i folkracefamiljen som lånar ut bilar till mig så jag kan få köra. Jag hoppas att vi kan sända live ifrån en bil igen också, mitt under en tävling. Det vore fränt.

Jonas "Heavy" Stentäpp i depån under en tävling i Ljusdal. "Heavy" leder satsningen på folkrace även 2021. Foto: privat

Jonas Stentäpp berättade i en tidigare intervju om den speciella gemenskapen som skapats kring sändningarna.

– Någon låg och tittade från BB, precis efter att ha fött barn. Nytillskottet fick se sin första folkrace-tävling och sedan pratade vi i sändning om vad barnet skulle heta. Det är en fin gemenskap, som att man känner varandra.

"Heavy", du väntas själv bli pappa under sommaren, kommer ni att se folkrace från BB?

– Förra förlossningen drog ut på tiden jättemycket, så om det blir lika igen vore det toppen om det sammanföll med en sändning. Vi har i alla fall minst en sändning planerad i närheten av planerade datumet, så vi får se....

FAKTA/Folkrace på bblat.se

► Den första tävlingen arrangeras i Skene, Göteborg den 6 juni med start 09.00.

► Sändningen ser du här, och den kommer pågå under stora delar av dagen. Planeringen för övriga sändningar är i sin linda och inom kort kommer vi kunna presentera många fler tävlingar.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan