Annons

Annons

Annons

Bilsport

Läsartext
124 anmälda till SM i Crosskart – SMK Arboga värd för publikfri premiär

Hela 124 anmälda när svenskt mästerskap i Crosskart drar igång i helgen på Kägleborgsbanan utanför Arboga. De fyra SM-klasserna lockar 71 förare.

Detta är en läsartext.

Haninges Jonatan Hoffman och Rasmus Roos är redo att ta upp kampen med-regerande mästaren Sebastian Enholm i Xtreme när SM inleds i Arboga. Undervårens träning i Strängnäs agerade Enholm starter. Bild: Annemo Friberg

Annons

Planen var att mästerskapet skulle inledas i Strängnäs, men pandemin gjorde det omöjligt. Nu blir det istället SMK Arboga som står värd för den publikfria premiären.

– Vi är glada att kunna köra. Klart vi vill ha publik, men myndigheterna har ju inte släppt på det än, säger Håkan Persson, ordförande i SMK Arboga.

Extreme är som vanligt största klass, denna gång med 34 anmälda. Plus en junior.

Annons

Förra året var kampen stenhård mellan Sebastian Enholm och Tommie Svärd och den lär fortsätta i år. Men det finns en rad utmanare, inte minst de 9 förare som representerar Haninge MK. Yngst i det gänget är Hampus Wretman, 17 år fyllda.

Annons

– Sjundeplatsen förra året var helt okey, men det är klart att jag vill högre upp i år, säger han.

JSM 125cc lockar 16 förare där Mika Mensonen gör en intressant start med en fyrtaktsmotor. Mika har fått dispens för sin motor, som låter mindre, inte ryker på startplattan och är fördelaktig ekonomiskt.

Vad gäller segern i helgen är det troligt att den står mellan Jonathan Rådström och Einar Friberg.

Eric Bönström siktar på att försvara sitt guld i 250cc, medan Rasmus Brunnkvist vill nå dit igen efter segern 2019. Under en träning i Västerås, tidigare under våren, körde han sönder en kolv.

– Riktigt bra att det hände då och inte nu i helgen. Så jag är laddad, säger Rasmus.

Även 650cc tävlar om SM och när nu brorsan Markus lagt av har Mattias Anderssons chanser att nå guldet ökat rejält. Silver ifjol, efter just storebror. Linus Andersen tog brons förra året, slagen med endast ett poäng, och kommer för att jaga högre valör.

På plats finns också klasserna Mini, 85cc och 40+ Veteran.

Annemo Friberg

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan