Annons

Annons

Annons

Coronaviruset

LIVE-TV 14.00: 44 nya dödsfall med covid-19: ”Vi måste hålla ut”

Klockan 14.00 på tisdagen håller Folkhälsomyndigheten, Socialstyrelsen och MSB, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, en presskonferens gällande covid-19 i Sverige.

LIVE-TV: Följ senaste nytt kring coronaviruset – se sändningen från Expressen TV här:

Inbäddat innehåll

Enligt Britta Björkholm, avdelningschef på Folkhälsomyndigheten, är det för tidigt att slappna av. Sedan ett par veckor är det en nedåtgående trend, men den är ganska liten.

Annons

– Vi har också en hög belastning på vården, så vi måste hålla ut och vi har fortfarande ett stort antal fall, säger hon vid myndigheternas gemensamma pressträff.

Annons

Sverige har nu 1 021 604 anmälda fall av covid-19.

Ytterligare 44 dödsfall med bekräftad covid-19 har rapporterats, meddelar Folkhälsomyndigheten. Sammantaget har nu 14 217 smittade personer avlidit i Sverige.

Totalt har 1 021 604 personer i Sverige bekräftats smittade med covid-19.

Så här långt har totalt 3 909 862 vaccindoser getts i landet, baserat på vad regionerna har rapporterat in till det nationella vaccinationsregistret.

3 026 101 personer har fått åtminstone en dos, vilket motsvarar 36,9 procent av den vuxna befolkningen. 883 761av dem har fått två doser, motsvarande 10,8 procent.

De nytillkomna dödsfallen i Folkhälsomyndighetens statistik har i de flesta fall inträffat flera dagar tidigare, och de dödsfall som inträffat i närtid finns inte med på grund av eftersläpning i rapporteringen. Detta innebär att den dagliga uppdateringen visar inrapporterade dödstal, inte dödstalet för just den dagen.

Folkhälsomyndigheten.

Bild: TT

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan