Annons

Annons

Annons

Coronaviruset

TV: Regeringen avvaktar med lättnader – Statsminister Stefan Löfven höll pressträff om coronapandemin

På torsdagen klockan 13.15 höll statsminister Stefan Löfven (S) en pressträff. Förutom statsministern deltog bland annat Folkhälsomyndigheten.

Text: 

Se sändningen från Expressen TV här:

Inbäddat innehåll

Utöver statsminister Stefan Löfven och Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlson deltog även socialminister Lena Hallengren (S).

Annons

Annons

Statsminister Stefan Löfven (S).

Det blir inget av de föreslagna lättnaderna av coronarestriktionerna förrän tidigast den 17 maj. Och restaurangerna måste fortsätta att ha stängt efter klockan 20.30.

– Tyvärr är vi fortfarande i ett allvarligt läge. Vi får dagliga rapporter om att antalet patienter på intensivvården ökar, säger statsminister Stefan Löfven (S) på en pressträff.

– Det är mycket tufft och nu är det upploppet. Vi måste hjälpas åt att hålla i och hålla ut.

Regeringen kommer därför att avvakta med de lättnader som aviserats till 3 maj.

Det blir heller inga lättnader för restauranger och caféer. Folkhälsomyndigheten kommer att besluta att de även fortsatt måste stänga klockan 20.30.

– När belastningen på sjukvården minskar och smittspridning går ned, först då är regeringen redo att ta det första stegen för att lyfta restriktioner. Men vi är inte där än, säger Löfven.

– Därför kommer regeringen att avvakta med att lyfta restriktioner för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan