Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Köping

Till minne: Lars Uno Åberg

Lars-Uno Åberg, Ersbo, har avlidit. Här skriver Kristina Ohrmér Jansson och Rune Jansson några ord till minne.

Lars-Uno Åberg har slutat att vandra i sin älskade skog. Lars-Uno levde och bodde i Ersbo i hela sitt liv där han hade sin gård. Lars-Uno var en hembygdens man, han var en skogens vän, vad han inte visste om skog och natur var inte värt att veta.

Annons

Lars-Uno kunde sin bygd  och ingen kunde kola milor som han och att vandra i skogar och berätta vad som hänt långt tillbaka i tiden, ja han kunde det mesta om sin bygd. Lars-Uno var mån om det gamla och att det skulle bevaras för eftervärlden. Tillsammans med honom fick vi ta del av allt detta och hur gamla torp och platser i skogarna försvunnit och var överväxta kunde bli ihågkomna igen.

Annons

Kommer ihåg när vi lärde känna Lars-Uno, vi var ett gäng glada pensionärer som var intresserade av skogarna omkring Kolsva och Karmansbo och dess historia. Vi ville utforska och då ställde Lars-Uno upp och guidade. Han var en suverän berättare som fängslade alla.

Vi hade också våra möten där vi kunde träffas och forska om det gamla så att det kunde bevaras till eftervärlden. Det blir tomt nu när vi inte kan ringa till varandra mera men vi kommer alltid att minnas Lars-Uno som den fina person han var, alla trevliga stunder vi har haft över en kopp kaffe i skogen sittande på en stubbe, ja där trivdes Lars-Uno bäst.

Nu blir skogen fattigare med denna hedersman som har vandrat vidare till  en annan värld, hoppas att skogarna och ängarna är lika vackra där Lars-Uno nu vandrar. Lars-Uno är saknad för alla som kände honom. Vi känner varmt för Lars-Unos familj och anhöriga i denna svåra stund.

Kristina Ohrmér Jansson

Rune Jansson

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy