Annons

Annons

Annons

Coronaviruset

TV: Alkoholstoppet förlängs ► Ändrade regler för gymnasieskolorna ► ”Fortfarande ett allvarligt läge”

Under torsdagen höll statsminister Stefan Löfven, socialminister Lena Hallengren, utbildningsminister Anna Ekström, kultur- och demokratiminister samt minister med ansvar för idrottsfrågorna Amanda Lind, arbetsmarknadsminister Eva Nordmark och Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlson en pressträff gällande spridningen av covid-19 i Sverige.

Text

Coronarestriktionerna på Sveriges gymnasieskolor ändras på måndag och kommer fram till den 1 april att kunna bedrivas i en kombination av distans- och platsundervisning, det meddelade regeringen under dagens pressträff.

Alkoholstoppet efter klockan 20 på krogar förlängs med ytterligare två veckor, fram till den 7 februari.

Rekommendationen för distansarbete förlängs till samma datum samtidigt som Folkhälsomyndighetens rekommendationer om munskydd i kollektivtrafiken nu kommer att gälla våren ut.

Annons

Annons

Icke-nödvändiga kommunala verksamheter uppmanas att hålla stängt fram till den 7 februari, men fritidsverksamhet för barn födda 2005 och senare undantas.

Regeringen har även gett Arbetsmiljöverket i uppdrag att undersöka de branscher där smittotalen är höga för att säkerställa att gällande restriktioner följs.

De nya restriktionerna kommer att omprövas varannan vecka framöver.

Följ senaste nytt kring coronaviruset – se sändningen från Expressen TV här:

Inbäddat innehåll

Utbildningsminister Anna Ekström (S), statsminister Stefan Löfven (S) och Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlson medverkar på torsdagsmorgonens digitala presskonferens.

Bild: TT

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan