Annons

Annons

Annons

Västmanlands län

Michael Sandsjö tillbaka som reporter på Bbl/AT

Han har frilansat en del under hösten – i januari kommer han tillbaka på riktigt.

Efter åtta år på branschtidningar i Stockholm gör Michael Sandsjö comeback på Bbl/AT.

Text

Michael Sandsjö är tillbaka på Bbl/AT som reporter. Han börjar i mitten av januari.

Bild: Helena Tell

Annons

– Det ska bli jättekul att komma tillbaka. Bärgslagsbladet/Arboga Tidning har alltid varit en del av mig och jag ser fram emot att fortsätta den viktiga bevakningen av våra tre kommuner, säger han.

Michael Sandsjö är ett välkänt Bbl/AT-namn. Han har gjort det mesta på tidningen– allmänreporter, krimreporter, sportreporter, nyhetschef. Alltid påläst och med välformulerade texter, och så det där örat mot rälsen för att fånga upp medietrender. Alla 40-plusare (och andra också) minns säkert nöjessidorna Salt.

Annons

Annons

Sedan han lämnade Bbl/AT 2013 har han arbetat på bransch- och affärstidningar i Stockholm.

– Det har varit nyttiga år där jag breddat min kompetens, men jag ser verkligen fram emot ett bredare berättande, säger Micke som under hösten har skrivit flera uppmärksammade reportage i Bbl/AT.

Som det om Domus intåg i Köping och Domusflickorna Karin och Ingegärd och Jessica som smashade ut J-O Walder på banken. Han har även punktbevakat Köping Stars och låtit läsarna lära känna flera av spelarna lite bättre, som Ernests Kalve som även knäcker extra på Ica Maxi. Under sensommaren tog han läsarna tillbaka till soptippen i Köping och Raj Raj-festivalen för 25 år sedan. Och så nyligen, det gripande reportaget om Leif ”Lillen” Anderssons match mot covid-19.

– Det är precis den här typen av brett berättande som jag längtar tillbaka till. Jag gillar att åstadkomma berättelser som berör, säger han.

Annons

Michael Sandsjö börjar på Bärslagsbladet/Arboga Tidning i mitten av januari.

Om Michael Sandsjö

Ålder: 47 år.

Annons

Bor: Köping.

Familj: Hustrun Maja, bonusbarnen Asta och Elis och sonen Bo.

Övrigt: Har promenerat oändligt många mil under sin föräldraledighet med Bo, nu 18 månader. Karlbergsskogen och Arpi sten har varit ett dagligt utflyktsmål.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan