Annons

Annons

Annons

Landsbygden syd/väst.

Nu delas priset i tävlingen Novell 2020 ut – se vem som blir vinnaren!

Nu är det dags att utse vinnaren i Region Västmanlands och VLT:s skrivtävling Novell 2020. Årets tema är "En sommar i skuggan av corona" och tre unga västmanlänningar är nu nominerade till priset på 10 000 kronor.

I dag kan ni följa utdelningsceremonin via vlt.se.

Bild: Erik Jersenius

Annons

Tillsammans med Region Västmanland har VLT skapat tävlingen Novell 2020 som riktar sig till länets skrivande ungdomar med syftet att uppmuntra ungt författande i Västmanland.

Inbäddat innehåll

Det är den första upplagan i en årlig tävling med fokus på klimatomställningen. Varje år har sitt eget tema och 2020 års ämne var förstås "En sommar i skuggan av corona". För att få delta i tävlingen måste man vara västmanlänning och mellan 16 och 23 år gammal och vinnarens pris är 10 000 kronor.

Erik Jersenius, VLT:s kulturredaktör och Helena Öberg Carlsson, kulturutvecklare på Region Västmanland. Foto: Jakob Svärd

Annons

Annons

Moa Forsström Wigren, från Skultuna, är en av tre finalister i tävlingen Novell 2020. Foto: Privat

Årets tre finalister är Julia Qiu, Cecilia Klanger och Moa Forsström Wigren. Vinnaren utses av en jury bestående av Sven Olov Karlsson, författare, Helena Öberg Carlsson, författare och kulturutvecklare på Region Västmanland och Erik Jersenius, VLT:s kulturredaktör.

Sven Olov Karlsson.

Bild: Erik Jersenius

Utdelningsceremonin börjar klockan 16 och kan ses via vlt.se eller Kulturutveckling Västmanlands Youtubekanal och Facebooksida. Under ceremonin medverkar bland andra Sven Olov Karlsson, Emma-Karin Rehnman, förra årets vinnare av Lilla Augustpriset och ambassadör för Novell 2020, samt Cecilia Sedvall, skådespelare vid Västmanlands Teater, som kommer att läsa vinnarnovellen.

Annons

Skådespelaren Cicilia Sedvall läser vinnarnovellen. Foto: Annika Persson

Emma-Karin Rehnman.

Bild: Oscar Barragan

Vinnarens novell kommer ni också att i sin helhet kunna läsa i morgondagens VLT.

De tre finalisterna:

Julia Qiu, 19 år, Västerås

Cecilia Klanger, 21 år, Örebro (kommer från Västerås)

Moa Forsström Wigren, 19 år, Skultuna

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan