Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Arboga

Till minne: Gunilla Lundgren

Gunilla Lundgren, Arboga, har avlidit. Här skriver vännerna några ord till minne.

Gunilla Lundgren, Arboga, har avlidit. Foto: Privat.

Annons

Gunilla Lundgren, lärare under mer än 40 år i Arboga, har avlidit i en ålder av 66 år. Hennes närmaste är maken Lars, dottern Åsa med familj, sonen Björn och brodern Lennart med familj.

Efter en samhällsgärning som lärare i Arboga under mer än 40 år är det många i Arboga som har haft förmånen att ha haft Gunilla som engagerad lärare! Trots sjukdom fortsatte Gunilla att arbeta in i det sista, hon älskade ju det här arbetet! Gunilla var välutbildad och allmänbildad och brann för sitt yrke. Hon sökte alltid efter ny kunskap och intresserade sig för de flesta aspekter av samhällsutvecklingen.

Annons

Annons

Vi, hennes vänner från skol- och gymnasieåren i Karlstad, har under de senaste decennierna hört otaliga berättelser från Gunillas värld som visade att Gunilla älskade sina barn, engagerade sig i dem, inte bara under skoltid utan även utanför, såg deras särskilda utmaningar och begåvningar och försökte med alla medel att få dem att ta till sig kunskap och utvecklas på ett lustfyllt sätt. Hon ansträngde sig för att hitta nya sätt att lära ut och gav aldrig upp. Hon såg sitt arbete som betydelsefullt både för sina elever och för samhället.

I en tid när skolans problem tar stor plats i den allmänna debatten kan man undra om vi kommer att få se lärare av Gunillas kaliber framöver, välutbildade lärare som älskar sitt yrke och ser barnen som sina egna och som engagerar sig i deras lärande? Dåligt ledarskap i skolvärlden fick tyvärr även Gunilla erfara mot slutet av sin långa lärargärning, även det omvandlade hon till något positivt och kunde berätta för oss att hennes sista år som lärare blev de allra bästa! Så rättvist!

Vi beundrar hennes långa samhällsgärning i Arbogas skolor men vi tänker mest på glada, modiga och vetgiriga Gunilla, som alltid sökte efter konstruktiva lösningar och aldrig gav upp! Vännen som alltid tog sig tid att tänka på andra och visa omsorg. Vi saknar dig redan i vårt Karlstadgäng!

Barbro Ekehäll, Charlotta Gauffin och Anna Hedin genom Lena Hofsberger

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy