Annons

Annons

Annons

Bordtennis

Insändare
Insändare: Jag är stolt över Köpings BTK

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Alternativet till att hyra spelare utifrån skulle varit att lägga ned Köpings elitlag i bordtennis, menar insändarskribenten. Foto: David Eriksson

Annons

Replik på insändaren ”Köpings damlag helt utan egna damer

Tack Köpings kommun och Sparbanken Västra Mälardalen för att Köpings BTK kan fortsätta med damlag i högsta pingisligan.

Köpings kommun har ett elitstöd som föreningar med lag i högsta serierna kan söka. Nu kom det positiva beslutet för sent för att Köpings BTK skulle kunna kontraktera inhemska spelare. Alternativet hade varit att lägga ner elitlaget. Tack vare det stora ideella arbete som Kicki Löwdahl Gullbo med flera lägger ner, så kunde ändå närvaron i ligan säkras. Det finns förstås otroligt många ledare/föräldrar inom olika sporter som jobbar ideellt för sina barn och ungdomar. Uppmaningen är att ha dialog med Kultur& Folkhälsas förenings-enhet för att ta del av de möjligheter till hjälp som finns.

Annons

Annons

Jag är stolt över att Sparbanken Västra Mälardalen använder sitt överskott till lokalsamhället. Oavsett om det är idrottsföreningar, andra föreningar, företag eller samhällsinsatser som under pandemin. Det är helt enligt den lokala bankens stadgar.

Köpings BTK dam har sin första seriematch på lördag 3 oktober i Köping Arena och då ska åtminstone jag vara på plats. Om signaturen ”Ping Pong” kommer så är vi ju två åskådare i alla fall.

Idrottsälskaren

Mats Landqvist

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan