Annons

Annons

Annons

Haga

Läsartext
Landshövdingen besökte Kungsörs Återvinning & secondhand

I torsdags besökte landshövding Minoo Akhtarzand Kungsörs Återvinning & Secondhand.

Detta är en läsartext.

Landshövding Minoo Akhtarzand, Arne Akervall, Mikael Petterson och Åsa Färd. Foto: Anders Olofsson

Annons

Orsaken till besöket var en inbjudan som Anna-Stina och Arne Akervall gjorde i samband med att de var inbjudna till landshövdingen i samband med en nominering. Detta var nu hennes svarsvisit.

Förutom landshövdingen var också kommunalrådet Mikael Peterson inbjuden. Arne guidade runt i butiken samt lokalerna på nedre plan. Han berättade om hur verksamheten började och den förfrågan som kom från kommunen om att starta en insats för dem som var arbetslösa.

Annons

Annons

Han berättade om de insatser som gjorts för Lettland och Belarus under åren och om de förberedelser som pågår för att skicka nya transporter närmare jul. Det packas kläder, julklappar förbereds och material som kan komma till användning görs iordning. Transporterna går till Belarus i slutet av november samt till Lettland i december.

Efter rundvandringen var det dags att besöka Sveriges enda Antitraffickutställning tillsammans med kommunalrådet och landshövdingens chaufför – nu guidade av Anders Olofsson.

Utställningen handlar om människohandel, och landshövdingen var mycket tagen av dess budskap. Hon hade många frågor och visade ett stort intresse för detta. Under vandringen i de fyra rummen underströk hon vikten av de insatser som görs för att motverka trafficking.

Hon berättade också att länsstyrelsen är aktiva på detta område. Det var ju länsstyrelsen som gav medel så att utställningen kunde göras i ordning. Även om det har gått en tid så är tyvärr frågorna ännu mera aktuella idag.

Mikael Petterson berättade om erfarenheter som han gjort i samband med resor i Europa och var också angelägen att dessa frågor tas upp. Med egna erfarenheter som polis har han sett samhällets baksida

Från KÅS sida är vi tacksamma för att landshövdingen ville komma till oss och se verksamheten. Hon öppnade också upp för fortsatta samtal omkring frågor som rör människohandel och berömde oss för det arbete som vi gör.

Anders Olofsson

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan