Annons

Annons

Annons

Köping

Insändare
Insändare: Köpings damlag helt utan egna damer

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Är det vettigt att hälla in pengar i ett lag som enbart har inköpta spelare? undrar insändaren. Fotograf: David Eriksson

Annons

Hallå Köpings Kommun och Sparbanken.

Köpings BTK meddelar att de sent omsider fått ihop ett lag som ska spela i pingisligan. Kommunen och Sparbanken betalar .

Det nya laget består av två spelare från Polen.En spelare hör hemma i Frankrike, en tjej från Litauen, en dam från Brasilien –stationerad i Europa- och en dam från Bosnien som nu bor i Oslo. Och ingen är – eller kommer vara – bosatt i Köping !

Annons

Annons

Från Köping eller ens från hela Sverige kommer ingen spelare.

Den tidigare klubbsponsorn (Mälarenergi) hoppade av på grund av bristande sponsorvärde.

Vi är många som undrar vad Köpings Kommun ser för värde i att den lokala pingisklubben flyger in olika spelare – från olika länder – för att representera Köping i pingisligan. På kommunens bekostnad.

En orsak till att den tidigare sponsorn drog sig ur torde vara att publiksiffran på lagets hemmamatcher endast i undantagsfall var högre än 10 personer.

En fråga: Har någon av er som beslutat om att stå för det ekonomiska kalaset besökt klubbens matcher, det vill säga sett vad ni lägger pengarna på ?

Många lokala föreningar med betydande ungdomsverksamhet kämpar med näbbar och klor för att hålla sig ekonomiskt flytande. För dessa känns nog kommunens sponsring av de internationella pingisdamerna som en rejäl örfil.

Stöd gärna det lokal föreningslivet , det är värdefullt. Men gör rätt!

Ping Pong

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan