Annons

Annons

Annons

Folkrace 2020

Full fart för folkraceförarna hela lördagen – vi livsänder från Norsabanan i Köping

Förra året nystartade Kolsva MS sin folkracebana på Norsaområdet. Publiksuget var enormt och runt 600 åskådare kom till augustitävlingen. På lördag är det dags igen och då blir publiksiffran 0 (noll). Anledningen är förstås den pågående pandemin.
Det går ändå att se tävlingen eftersom Bärgslagsbladet/Arboga Tidning, livesänder hela dagen på bblat.se.

Text

Annons

Med start klockan 09.55 på lördag kan du slå på plattan, telefonen eller datorn och streama sändningen till din tv.

bblat.se bjuder då alla sina pluskunder på en heldag med folkrace från Norsabanan.

HÄR ÄR LÄNK TILL SÄNDNINGEN

Över 100 förare kommer till start, men för att kunna genomföra tävlingen måste den köras utan publik. Precis som travet kan motorsporten genomföra sina evenemang om det sker utan publik.

Folkrace innebär täta fighter med mycket närkontakt. Arkivbild.

Bild: Fredrik Mix

Annons

– Det blir ju inget offentligt arrangemang, utan det är bara de tävlande och funktionärer som har tillträde till banan, berättar tävlingsledaren Krister Morén.

Annons

För Kolsva MS är det viktigt att det inte tar sig in några obehöriga på det inhägnade tävlingsområdet.

– Vi kommer att ha publikvakter utplacerade och är det några som obehörigt tar sig in, riskerar det att stoppa tävlingen, säger Morén.

För Kolsva MS såg det länge ut som om det inte skulle bli någon folkracetävling i år. Pandemin stoppade alla evenemang, men så lättade det hela lite i somras.

– Det kom nya riktlinjer att motorsporten kan ordna tävlingar om det sker utan publik, bara med deltagare, teamen och funktionärer. Så därför bestämde vi oss för att köra nu. Lite antiklimax blir det förstås eftersom vi nådde en så enorm uppslutning i fjol när publiken strömmade till, berättar Krister Morén.

När sedan de ansvariga på Bonnier News Locals folkrace-tv hörde av sig, blev glädjen stor.

– Det är kul att vi uppmärksammas och om möjligt ännu roligare nu när vi inte kan ta in publik. Nu ges ju folk chansen att följa tävlingen, säger Morén.

Jonas Stentäpp leder sändningsgänget från oss och för honom blir det en helt ny tävlingsarena att sända ifrån.

Jonas ”Heavy” Stentäpp kommenterar livesändningen från Norsabanan på lördag.

Bild: Christian Larsen

– Det känns extra roligt att kunna göra en proffsig produktion och visa en heldag från Köping under de förhållanden som råder under coronapandemin. Klubben har byggt upp en ställning som vi kan filma från och man kommer att se hela banan därifrån, berättar Stentäpp, som kommer att kommentera sändningen.

Annons

Annons

Tre kvalomgångar och sedan finaler gör att tävlingen kommer att hålla på större delen av lördagen.

Från de aktiva har det varit ett enormt sug att få tävla. När Kolsva öppnade anmälan till den här tävlingen strömmade det in intresserade.

– Efter bara fyra dagar fick vi stänga anmälan. Då hade vi redan kommit upp en bra bit över 100 deltagande ekipage, berättar tävlingsledare Morén.

Drygt 100 står på startlinjen på lördag och från KAK-regionen hittar vi följande:

Kolsva MS:

Caroline Östmark, Emilie Östmark, Melina Toven, Filip Andersson, Gustav Pennerborn, Håkan Ackesten, Jonas Bergsten, Jonatan Jansson, Jörgen Palmquist, Magnus Leandersson, Marcus Lindell, Martin Pennerborn, Niklas Nydén, Roger Nilsson, Stefan Eriksson, Terje Pedersen, Viktor Eriksson, Malin Östmark, Albin Leandersson, Dennis Nydén.

SMK Köping:

Jimmy Larsson, Peter Larsson, Leif Norgren.

SMK Arboga:

Kristin Lundgren, Jens Selander, Ted Enarsson, Tomas Enarsson, Zeb Enarsson, Zeth Enarsson.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan