Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Arboga

Till minne: Hans-Erik Larsson

Hans-Erik Larsson, Arboga, har avlidit. Vännen Raymond Hahne skriver här några ord.

Hans-Erik Larsson

Annons

Min gode vän och kamrat sedan mer än 60 år tillbaka, Hans-Erik Larsson, har lämnat oss.

Vi träffades i unga år. Hans-Erik bodde då på Borgaregatan tillsammans med 2 bröder, mor och far. Vår vänskap utvecklades genom åren och vi hade mycket trevligt tillsammans.

När vi kom upp i tonåren, så möttes vi på Kristinelundsskolan i Köping , där vi studerade ekonomi tillsammans. Det var en mycket trevlig tid. Det var skoldanser i Folkets Park i Köping. Många vänner fick vi i Köping. Hans-Erik var en glad och uppskattad kamrat. Våra skolkamrater i Köping var så förtjusta i honom. Han kunde få vilken tillställning som helst att bli bra.

Annons

Vi följdes åt i livet. Vi båda fick arbeten och som av en slump så blev vi brevbärare båda två under 1960-talet. På vår fritid spelade vi mer än gärna fotboll i Korpen. Vi tillhörde Kyrkans IF. Segrar kom och blandades med förluster. Hans-Erik var en klippa på högerbacken. Vem har inte fått en tackling av honom så att blodet forsade? På vintrarna spelade vi hockey-bockey på isbanan vid Sturevallens utomhusrink.

Annons

Vi har följts åt i livet. Hans-Erik blev Borgaregatan trogen. Tog över huset efter mor och far. Flyttade senare till ABO längre ner.

Under många många år, var Hans-Erik en trotjänare inom IFK Arboga Hockey. Som materialförvaltare, och på senare år även som värd vid IFK:s hemmamatcher. Ett leende och ett varmt ord från Hans-Erik fick alla som köpte något av honom.

Han var en mycket välkänd profil i Arboga. Alla hade alltid något gott att säga om Hans-Erik. Ytterligare ett stort intresse Hans-Erik hade var fotografering. Han var en mycket duktig amatörfotograf. Lennart Andersson, som tog över Sam Bruns atelje i Arboga, var hans läromästare.

Vi var under många år ett fikagäng som träffades på förmiddagarna och löste livets problem. HåGes var mötesplatsen. Innan vi kom för att fika, hade Hans-Erik mött upp personalen, hängt ut flaggor och välkomnat de första besökarna. Han var en mycket, social person. Älskad av alla.

Sturefiskarna var en förening som han tillhörde under många år. Han var en duktig fiskare och tog hem många medaljer inom sin sport. Finns säkert många glada minnen som jag själv inte varit med om. Men en glad gamäng var han, Hans-Erik.

Annons

Jag är så glad att jag fick träffa dig för ett par veckor sedan, Hans-Erik. Du har levt dina sista år på Hällbacken, Sippan 2, där du var en mycket uppskattad person hos både boende och personal.

Därför vill jag särskilt tacka Er på Sippan 2 för den omvårdnad och kärlek Ni gav Hans-Erik de sista åren.

Vila i Frid Hans-Erik. Jag kommer att sakna dig.

Vännen Raymond

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy