Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Arboga

Till minne: Stenerik Eriksson

Slöjdläraren Stenerik Eriksson har avlidit. Vännen och kollegan Gösta Berg skriver här några minnesord.

Omtyckt och uppskattad och nära vän – Stenerik har avslutat sin livsgärning. Det är svårt hitta orden när man vill uttrycka hur det känns i saknaden efter en kamrat. Som stått mig så nära i vardag och fest, i glädje och sorg i drygt 40 år.

På Stureskolan var vi kollegor. Han i slöjdsalen och jag i teckningssalen. Han var praktisk och kunnig och hjälpsam. Som skyddsombud var han uppmärksam på förbättring av arbetsvillkor inom skolan.

Annons

Annons

Vi hade mycket gemensamma intressen. I form och färg, i sången och musiken, som partner i ett gemensamt företag – Aktiv miljö – arbetade vi med formgivning av nya ergonomiska sittmöbler. Detta efter att vi tillsammans utbildat oss till inredningsarkitekter i Uppsala. Flera möbelprojekt genomfördes med svenska möbelfabriken Bröderna Wigells i Malmbäck och Fritz Hansen i Köpenhamn.

Tillsammans arbetade vi i Missionskyrkans styrelse, i kören och han i blåsorkestern. Saxofonen och klarinetten var han väl förtrogen med.

En kamrat att minnas med saknad men med glädje.

Gösta Berg 

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy