Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Himmeta

Till minne: Lasse Gunnarsson

Lasse Gunnarsson har avlidit, här skriver styrelsen för Himmeta Missionsförsamling och Equmenia i Himmeta några ord till minne.

Lars Gunnarsson, Himmeta, har avlidit. Arkivbild.

Annons

Lasse Gunnarsson är sörjd och saknad av många, inte minst av oss, vännerna i Himmeta missionsförsamling och dess ungdomsförening Equmenia. Vi har så många glada, goda och varma minnen av honom och för många av oss var han ett stadigt stöd, en uppmuntrande och trygg person som fick oss att våga, att växa och mogna.

Lasse fanns där och gav oss förtroende fast vi bara var tonåringar. Vi blev scoutledare, växte in i uppgifter av olika slag, trygga i att han och förstås även andra i församlingen stöttade oss. Hans famn var stor och orden glada och varma, fulla av övertygelse att vi kunde klara det som var våra uppdrag.

Då var han kassör i SMU, senare ordförande i församlingen, uppdrag som han utförde med både glädje och ansvar. Lasse öppnade sitt hem, sin mark åt oss och alla scouter. Så många hajker vi haft i hans skog, bakom deras hus i Gässlinge, så många minnen. Och där i skogen fanns ju också berget Rävhäll, där vi under ett flertal år firade gökotta. Den lilla björken som växte där i en bergsskreva blev alltid kommenterad, hur kan det finnas växtkraft trots så små förutsättningar. Lasse förundrades och vi med honom.

Annons

Annons

När det var auktion i missionshuset var det fest och Lasse var en centralfigur som självskriven auktionsutropare. Som vi har skrattat åt de tokigheter som uppstod när diverse skänkta alster skulle beskrivas för att ropas ut. Genom åren lärde han sig vad streptokarpus var, rips och tuskaft, chutney och sadelgjord. Oförglömliga minnen som vi i glädje sparar. Med sin personlighet bidrog han till en varm atmosfär inte bara i missionshuset utan i hela Himmeta.

När Bygderådet bildades i början på 2000-talet fanns han förstås med, mån om att Himmeta skulle fortsätta vara en levande landsbygd och att alla skulle känna sig sedda och välkomna. Han tog med glädje på sig uppdraget att besöka nyinflyttade med hälsningar och en fågelholk och på sitt naturliga sätt byggde han relationer som berikade hela bygden. Han var alltid nyfiken att lära känna och hade en naturlighet i sitt sätt att möta människor. Det var som om han kände alla och han visste när alla fyllde år.

Lasse älskade sin hembygd och fick människor att känna detsamma. Han länkade ihop dåtid med nutid, mån om att bevara traditioner från förr men även känna ansvar och glädje för framtid och utveckling.

Vi är tacksamma för allt Lasse gett oss, glädjen och värmen han delat och som vi nu får förvalta vidare. För oss var och är Lasse en förebild och han finns fortfarande med oss, de minnen vi har av honom är goda och trösterika. Till sist ett bibelord som i denna tid får trösta oss och som blir även som en hälsning från Lasse:

”Gläd er alltid i Herren. Än en gång vill jag säga: gläd er”. Fil 4:4

Styrelsen för Himmeta Missionsförsamling och Equmenia i Himmeta

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy