Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Himmeta

Till minne: Lars Gunnarsson, Himmeta, har avlidit

Lars Gunnarsson, Himmeta, har avlidit. Här skriver vännerna Benkt Larsson och Stig-Börje Paulsson några ord till minne.

Lars Gunnarsson, Himmeta. Arkivfoto: Ulf Eneroth.

Annons

Annandag påsk nåddes vi av budet att Lars Gunnarsson inte längre fanns kvar bland oss. Det blev sorg och saknad här i Himmetabygden, men vi är oerhört tacksamma över en kär väns stora intresse för vår hembygd på många fronter. Som ordförande i Missionsförsamlingen och medlem Blå Bandet ville han stå upp för både andligt och kroppsligt välbefinnande.

Annons

1980 var han med om att anordna Himmetas första utlandsresa till Passionsspelen i Oberammergau i Blå Bandets regi. En resa som blev mycket uppskattad. Flera resor blev det sedan under 80- och 90-talet.

Annons

För hembygdens bästa hade 650-årsminnet av Himmetas namn av hävderna en stor betydelse. Med Lars och Stig-Börje som inspirations- och planeringsdito ordnades cykelutflykter till hemortens sevärdheter men efter några år även till närliggande platser. Den verksamheten lever ännu kvar 24 år senare.

Lars stora intresse för jorden och skogen fick också uttryck i videoinspelning av gamla seder och bruk inom jordbruket. En kolmileplats fick nytt liv på initiativ av Lars efter nära 100 års Törnrosasömn. Den har blivit en omtyckt plats med många kulturella arrangemang. Ett stort intresse var också auktioner, dels många syföreningsauktioner men också gårdsauktioner tillsammans med sin bror Nils. Han deltog också med stort intresse och kunnande vid tillkomsten av Boken om Himmeta år 2010.

Köping-Scheele Rotary-klubb visade sin uppskattning genom att tilldela honom Eldsjälspriset.

Lars glada humör och humor har glatt oss liksom hans stora beredvillighet att hjälpa där det behövdes. Han var också med som inspiratör till Mässa för småfolk från 2007, där vi hör hans egna ord i Credo: ”Jag tror på Dig i skogen där jag går, för i naturen ser jag Dina spår”.

För barnen med familjer kände han stark samhörighet tillsammans med makan Gun. Döttrarna Carina och Lotta ställde troget upp vid sin fars sida den sista tiden.

Ditt minne Lars lever för alltid i våra hjärtan.

Benkt Larsson

Stig-Börje Paulsson

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy