Annons

Annons

Annons

Coronaviruset

Över 100 nya dödsfall i Sverige senaste dygnet – se myndigheternas presskonferens om corona här

114 dödsfall har rapporterats i Sverige sedan i går. Totalt har nu 591 personer dött i corona i Sverige. Det uppger Folkhälsomyndigheten.
– Vi ligger på ett snitt på ungefär 40 fall per dygn, så det har ökat något, säger Anders Tegnell, statsepidemiolog, under tisdagens presskonferens.

För tillfället hålls dagliga presskonferenser med olika myndigheter. På tisdagen medverkade Folkhälsomyndigheten, Socialstyrelsen och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap.

Antalet fall har ökat, men antalet personer som vårdas på intensivvårdsavdelningar har däremot minskat något de senaste dagarna.

Under presskonferensen betonar Anders Tegnell återigen att alla över 70 år bör stanna hemma. Resterande befolknings uppmanas att hålla hygienen, inte resa och undvika sammankomster som födelsedagskalas och bröllop.

Annons

Annons

Han tar även upp utelivet på stan.

– Vi vill påminna att den nu faktiskt finns lagar och regler om detta som handlar om att det finns ett ansvar för ägare att det inte blir för stor trängsel på barer, restauranger och dylikt. Det här gäller givetvis även för uteserveringar, säger Anders Tegnell.

Taha Alexandersson från Socialstyrelsen berättar att alla regioner fortsatt arbetar i stabsläge.

– 70 procent arbetar nu i förstärkningsläge, säger hon. 

Gällande tillgången på skyddsutrustning säger Taha Alexandersson:

– Det är fortfarande så att det är rapporterad kritisk påverkan i en tiondel av regionerna. Det betyder inte att det finns uthållighet i de andra regionerna. 

Hon fortsätter:

– Lagerstatus och produkttyper är många intresserade av och det här varierar från dag till dag. I dag har vi god tillgång till andningsskydd, men däremot sämre när det gäller skyddsrockar, säger hon.

I världen har 1,4 miljoner människor smittats av viruset och 74 000 personer har dött.

Inbäddat innehåll

För tillfället hålls dagliga presskonferenser med olika myndigheter. På tisdagen medverkar Folkhälsomyndigheten, Socialstyrelsen och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap.

Annons

Texten uppdateras i samband med presskonferensen.

Bild: TT

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan