Annons

Annons

Annons

Coronaviruset

JUST NU: Inga nationella prov i skolorna i vår – se myndigheternas pressträff här

Folkhälsomyndigheten, Socialstyrelsen och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap kommer att hålla en gemensam pressträff om covid-19 under måndagen och läget i landet.
Här kan du följa livesändningen.

Text: 

LIVE-TV: Följ senaste nytt kring corona-viruset – se sändningen från Expressen TV här:

Inbäddat innehåll

Just nu hålls dagliga presskonferenser med Folkhälsomyndigheten och andra myndigheter.

Annons

Statsepidemiolog Anders Tegnell inledde måndagens presskonferens med att tacka för det stöd Folkhälsomyndigheten fått de senaste dagarna. Han fortsatte med att berätta om läget i världen och Sverige.

Annons

Angående de diskussioner som förs angående skidorterna så konstaterade Anders Tegnell att man på flera ställen stängt sin after ski och även stängt liftar där man sitter trångt. Diskussionerna fortsätter och man återkommer med fler besked under tisdagen.

Svante Werger, särskild rådgivare Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, Arbetsförmedlingens analyschef Annika Sundén, Peter Fredriksson, generaldirektör Skolverket, Johanna Sandwall, krisberedskapschef på Socialstyrelsen, samt statsepidemiolog Anders Tegnell, Folkhälsomyndigheten. Bild: Claudio Bresciani

Bild: TT

Skolverkets generaldirektör Peter Fredriksson meddelade att det inte blir några nationella prov i skolorna våren 2020, utöver de som redan gjorts.

– Vi bedömer att skolan har fullt upp som det är idag och att det blir svårt att genomföra nationella proven på ett likvärdigt sätt, säger Peter Fredriksson.

– Lärare har annat underlag för att sätta betyg.

Texten uppdateras i samband med sändningen.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan