Annons

Annons

Annons

Västmanlands län

Chefredaktören: ”2020 ska inte bli en sportkatastrof – jag tar matchen”

Sport är, och har alltid varit, en vattendelare. Det finns de som älskar sport, och så finns det de som hatar sport. Den här krönikan kommer därför att ratas av väldigt många.

Text

Helena Tell, chefredaktör.

Annons

Många suckar över att vi skriver för lite lokal sport. En del skäller ut oss efter noter, som insändarskribenten som utsåg Bärgslagsbladet 2019 till en sportkatastrof.

Tufft utgångsläge, om man som jag, vill att sporten i Bbl/AT ska uppskattas av er läsare. För nej, jag tänker inte ta bort sporten, som en sporthatare ringde och föreslog (på ett väldigt trevligt sätt ska tilläggas).

Sedan 1 september förra året är det redaktionen på Bärgslagsbladet/Arboga Tidning som ansvarar för sporten i tidningen, tidigare var det Mittmedias sportredaktion i Västerås som hade ansvaret för sportbevakningen i Västra Mälardalen.

Annons

Förändringen innebär att det är tidningens fem reportrar som även skriver sport. Därtill har vi ett gäng frilansare som rycker in och bevakar matcher på tider då reportrarna inte är i tjänst – och så har vi vår flitiga textrobot som rapporterar direkt efter slutsignal i så gott som varenda serie.

Annons

Men sport är så mycket mer än match.

Faktum är att relativt få av er vill läsa matchreferat. Vi mäter nämligen allt som vi publicerar, så vi vet.

Vad vill ni läsa då?

Jo, ni vill helst läsa historierna – berättelserna. Artiklarna och reportagen där vi berättar om våra lokala stjärnor, om våra okända idrottare och talangerna, om supportrarna och eldsjälarna. Om livsöden, blod, svett och tårar – om det lilla i det stora. Som artikeln om Ture, 8, som har skaffat samma frisyr som idolen Jeremy Combs, eller om dödade Kjäll som var styrkelyftare i Köping eller att hundratals kämpade sig igenom Lasse Maja-loppet.

Och det är här vi lägger krutet, på sådant som flest vill läsa. Med det inte sagt att vi inte skriver om rafflande uppgörelser kring kvalstreck, eller lokala derbyn eller om spelarövergångar.

Sedan den 1 september 2019 har vi fyllt våra sportsidor med lokal sport. Den illvillige protesterar säkert – men så är det faktiskt. Visst kan vi ibland fylla ut någon resultatsida eller spalt med en text om någon nationell idrottsstjärna eller bragd, men de större artiklarna har handlat om sporten i Köping, Arboga och Kungsör.

Annons

Annons

Därtill har vi sedan en tid tillbaka öppnat för föreningar att vara med och berätta på bblat.se och i papperstidningen genom att skicka in läsartexter och bilder till oss.

I sommar kommer vi att live-sända vissa av Arbogas och Kungsörs matcher i div 3-fotbollen.

Jag vill inte att sportåret i Bbl/AT 2020 också ska upplevas som en katastrof. Jag tar den matchen. Game on!

Här är de tio mest lästa sportartiklarna

De artiklar som under perioden 1 september 2019 till 25 februari har lästs mest i Bbl/AT.

1. Hundratals sprang och kämpade i 47:e Lasse-Majaloppet: ”Det var svettigt”

2. Bråket efter stökiga derbyt mellan Arboga och Köping: "Han har ingen fakta"

3. Dödade Kjäll var lyftare i Köping – förbundschefen från Köping minns sin vän: ”Ditt kurage tar du med dig till lyftarhimlen”

4. Beskedet: Bandyplanen på Krillan stängs

Annons

5. Innebandyspelare från IFK Arboga hjälpte till att städa Arboga – hittade två dumpplatser i skogen

Annons

6. Inbrottet hos hockeyn: ”Vi har match på fredag men polisen har spärrat av”

7. Ny strid om bandyplanen att vänta: ”Vi klarar inte kraven längre”

8. Två spelare slutar för Köping Hockey mitt i säsongen: ”Prekär situation”

9. Hanna, 23, talar ut om sin sjukdom: ”Önskar ofta att jag var med om en bilolycka”

10. Sista bandymatchen på Krillan – manifestation ska försöka rädda sporten kvar i Köping

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan