Annons

Annons

Annons

Annons

Striden om bandyplanen på Krillan

Insändare
Insändare: Rädda Krillan!

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Idrott är viktigt, anser skribenten och uppmanar politiker och andra att tänka om och rädda Krillans isbana kvar.

Bild: Alexandra Edman

Annons

Idrott, en folkfest som samlar alla stadens invånare i en gemenskap där man får uppleva glädje och sorg, framgångar och motgångar, och skratt och tårar. Denna fina del som vi tillsammans har skapat ska inte få tillräckligt med stöd för att bevaras.

Köping har inte varit en så privilegierad stad men det vi haft, har vi alltid försökt att ta vara på. Ska våra fint bevarade arenor nu avvecklas? Vad ska de ungdomar som under de senaste åren spenderat majoriteten av sin fritid på bandyplan nu ägna sig åt på sin lediga tid?

Annons

Annons

Köping har under de senaste åren haft en negativ utveckling av kriminalitet. Idrotten blir vårt nya medel för att motverka kriminalitet, droger, ohälsa och utanförskap. Vill vi fostra en hälsosam livsstil eller bidra till att våra samhällsmedborgare mår dåligt och behöver hjälp som finansieras av staten?

Via idrott så samlar vi alla för att skapa en bra gemenskap och trivas tillsammans. Oavsett om vi utövar bandy, tennis, basket eller fotboll så är vi alla ute efter en sak, att kunna känna glädje. Oavsett om det är glädjen av att du känner att du utvecklade det där skottet eller skrattade åt kompisens skämt. Idrott är en av de viktigaste sakerna vi har här i samhället. Och nu ska den försvinna. Våran anrika och fina bandyplan som vi under så många år kämpat för. Är detta slutet på en fin historia eller ska ni rätta till era misstag? Det är nu eller aldrig, Köpings kommun.

#räddakrillan 

Axel Almersson, 15årig bandyspelare

Annons

Annons

Till toppen av sidan