Annons

Annons

Annons

Månadens bild

Susanne hittade ljuset i mörkret – vinterbilden vid Köpingsån tog hem månadens trisslotter

Naturbilder, med snö, men även utan den vita varan. Det har inte varit många tillfällen under december som det varit snö och dessutom bra väder. Susanne Eriksson, Köping, lyckades fånga det magiska tillfället, en dag i början på månaden. Med sin bild vinner hon tävlingen ”Månadens bild” i Bärgslagsbladet/Arboga Tidning och får tre trisslotter.

Text: 

Annons

Decembermörker och ett – som det kändes – ständigt duggregn. Det var inte lätt att hitta dagar som inbjöd till nya fotoäventyr. Ändå har ni varit duktiga och vi fick in en hel del bilder till vår tävling ”Månadens bild”. Många handlade om besök i naturen och vinnaren fick till en klockren vinterbild.

Ljuset! Passerar ån och fångar solljuset mellan träden denna magiska vinterdag när det snöat hela kvällen innan. Foto: Susanne Eriksson.

Susanne Eriksson tog den fina bilden på Köpingsån. Foto: privat.

Annons

Bilden förmedlar en krispighet som verkligen går hem. Ljuset i de snöfyllda träden och speglingen i vattnet är magisk. Susanne Eriksson har lyckats fånga ett ögonblick som vi inte fick uppleva så många av under december.

Annons

– Ja, det blev verkligen en lyckad bild, säger Susanne Eriksson, och berättar om tillfället när hon tog den:

– Det var vid lunchtid den 10 december. Det snöade kvällen innan och sedan klarnade det upp. Jag står på bron över Köpingsån, strax intill korsningen mellan Barnhemsgatan och Ågärdsgatan, säger hon.

Susanne använde sin mobil, en iphone XI, när hon tog bilden.

Du kan också göra som Susanne Eriksson och skicka in bilder till bblat.se. Det är bara att gå in på den HÄR SIDAN och ladda upp. När vi summerar januari månad i början på februari kan det mycket väl vara du som tar hem tre trisslotter.

Här följer bilderna som vi fick in i vår tävling ”Månadens bild”:

Den 3 december var det väldigt vackert på morgonen när solen var på väg upp. Jag hade precis släppt av min dotter på stationen. Jag åkte först till inre hamnen och tog några bilder och sedan vidare till Malmön och tog bland andra några bilder mot Jägaråsen. Foto: Calle Adolphson

Bilden är tagen den 1 december, strax före klockan 8. En magisk morgon med soluppgång över Hjälmaren. Foto: Kerstin Malmström.

Bilden togs på julaftons morgon, och det enda som saknades var snön! Annars hade det varit ett perfekt julkortsmotiv på Köpings fina rådhus och en upplyst julgran! Foto: Mats Kåberg.

December har stundtals bjudit på ruggigt väder. Eva Morell plåtade längs Köpingsån.

Annons

Annons

Bilden har jag tagit vid Kolbäcksån intill golfbanan i Kolbäck. Det var en härlig vindstilla vinterdag den 10 december i år. Det var sagolikt vackert med nysnö på grenarna som hade fallit under natten. Foto: Markku Auvinen.

Julmarknad i Arboga. Trots det dåliga vädret så var besöksantalet stort. Lite värme, paraply och inte att förglömma en go napp i munnen så gör inte vädret så mycket. Foto: Bo Molander.

På väg hem från jobbet häromdagen fångade jag den starka månen. Gillar att fota vardagshändelser och speciellt månen, solen och andra himlafenomen. Foto: Eva-Marie Olsson.

Ekorren håller sig vaken i december och kommer och äter varje dag. Foto: Monica Litz.

Eva Morell har plåtat under en promenad i bokskogen, där löven täcker marken.

Zira poserar i sin nya tomtedräkt. Foto: Victoria Persson.

Vi tog en sväng till Malmön för att titta på det höga vattnet och jag såg att allt var som insvept i vitt. Det blev en lustig effekt när jag tog en bild över sjön. Öarna ser nästan ut att sväva i allt det vita. Foto: Susanne Pettersson.

Detta var ju den enda vinterbilden med snö som man kunde ta den under december 2019 vår tomt på Herrängsvägen i Arboga. Foto: Peter Albihn.

Annons

Morgonpromenad med en Samsung mobilkamera och blir rålös över det höga vattenflödet. Vackert, men läskigt. Foto: Maria Haglund.

Passade på att åka ut till Fellingsbro kyrka när det kom några flingor snö. Har inte varit mycket av den varan ännu, vi får hoppas att det kommer mer. Är ju rätt kul att fotografera vinterlandskap. Foto: Lars-Göran Larsson.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan