Annons

Annons

Annons

Västmanlands län

Chefredaktören: ”God jul alla läsare – och välkommen alla nya prenumeranter”

Sedan den 1 september har Bbl/AT fått 420 nya prenumeranter. Tack för förtroendet!

Text

Ett gäng nissar i tidningsverkstan. Övre raden från vänster: Helene Gunnarsson, säljare, Kristian Bircanin, reporter, Anders Brage, reporter, Alexandra Edman, reporter, Lennart Ljung, reporter, Matilda Molander, politisk redaktör, Ewa Risberg, säljare, Gert Söderström, säljare, Irene Wallgren, reporter, och Helena Tell, chefredaktör.

Annons

Så här dan före dan pustar jag ut. Inte för att julbestyren är i hamn, men det brukar bli jul ändå, oavsett om mässingen är putsad eller knäcken kokad.

Jag pustar ut efter en hektisk höst där vi på Bärgslagsbladet/Arboga Tidning har tagit oss igenom stora interna förändringar. Ett tag var det oklart hur det hela skulle gå, om knäcken någonsin skulle stelna, om ni förstår liknelsen. Men nu skiner vi precis som putsad mässing.

För det gick.

Bärgslagsbladet och Arboga Tidning styrs numera på redaktionen i Köping. Vi har inget emot Västerås och Västmanlands län, men för oss på Bbl/AT och för er läsare är Västra Mälardalen jordens mittpunkt. Det ska, så klart, vara lokalt innehåll i lokaltidningen.

Annons

Men vi skiner också för att vi sedan den 1 september har fått 420 nya prenumeranter. Välkomna – och tack för förtroendet! Vi ser det som ett tecken på att vi är på rätt väg, att vi gör mer innehåll som ni vill läsa och betala för. Jag är oerhört stolt över mina medarbetare som varje vecka drar fram nyheter och avslöjanden från vår region och gör lokal kvalitativ journalistik.

Annons

Sedan den 1 september, då förändringarna på tidningen sjösattes, har vi publicerat i snitt 120 lokala artiklar i veckan. Dygnet runt, på vår sajt och i vår app, och tre dagar i veckan i papperstidningen och e-tidningen.

► Det är lokala nyheter om stort och smått som händer i Västra Mälardalen, och i vissa fall får ni läsa om sjukhuset i Västerås då det berör oss i länet.

► Det är lokal sport, ingen rapportering om Västeråslagen utan artiklar om idrotten i Köping, Arboga och Kungsör. Ibland får ni läsa rikssport, dels för att den är intressant, dels för att vi inte alltid hinner med allt som vi önskar att vi gjorde.

► Vi har lokala familjesidor med porträtt, nostalgiläsning och insänt material från er läsare.

► Vi publicerar en hel del lokala kultur- och nöjesartiklar, om teaterföreställning, konserter och andra kulturevenemang.

► Vår politiska redaktör Matilda Molander djupdyker i kommunala handlingar och bevakar politiken i Köping, Arboga och Kungsör.

Nästa år ska vi fortsätta att utveckla Bbl/AT för att göra den ännu mer angelägen för er som bor i Västra Mälardalen. Jag vill gärna höra vad ni saknar och vad ni vill ha mer av. Hör av er till mig med synpunkter och tips!

Annons

Till sist: Vi på Bärgslagsbladet önskar er en god och fridfull jul. Nyhetsrapporteringen på vår sajt tar ingen paus, men låt oss hoppas på en lugn jul – i alla avseenden.

PS: Ett tips om det är någon som ska ut och ”köpa tidningen” på julafton – det gör ni enklast om ni klickar er in på bblat.se och tar del av något av våra erbjudanden.

Ett gäng nissar i tidningsverkstan. Övre raden från vänster: Helene Gunnarsson, säljare, Kristian Bircanin, reporter, Anders Brage, reporter, Alexandra Edman, reporter, Lennart Ljung, reporter, Matilda Molander, politisk redaktör. Nedre raden från vänster: Ewa Risberg, säljare, Gert Söderström, säljare, Irene Wallgren, reporter, och Helena Tell, chefredaktör.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan