Annons

Annons

Annons

Månadens bild

Månadens bild: Stefan tog bild fylld med novemberdis och dimma

För drygt två år sedan var han med och vann. Nu är det dags igen för Stefan Pettersson, Arboga, som enligt Bbl/AT:s jury tagit månadens bästa bild: en stämningsfull åbild, som på ett alldeles ypperligt sätt beskriver november.

Text: 

Stefan Pettersson och hans vinnarbild från Arbogaån.

Annons

November var en riktig skräckmånad om man inte gillar dis och dimma och där emellan regn. Antalet soliga dagar var lätt räknade.

Men i det allra sämsta vädret går det också att få till bra bilder, som Stefan Pettersson från Arboga lyckats med.

– Ja, det var verkligen en mörk morgon med dis och mycket dimma. Jag hade min nya kamera, en Nikon D500, på stativ. Slutartiden var säkert 25-30 sekunder eftersom billjusen blev till långa streck, berättar Stefan.

För Stefan väntar nu förstapriset, tre trisslotter, som kommer med posten.

En tidig novembermorgon och som oftast denna höst var det dimma och dis och lite småregn i luften, men med gatljusen och Arbogaån så blir det en vacker omgivning denna stilla morgon i Arboga. Foto: Stefan Pettersson.

Annons

I månadens skörd hittar vi en hel del ”blöta” bilder, men även sköna frostnupna motiv.

Annons

Du har också chansen att få dina bilder publicerade och i bästa fall vinna tre trisslotter. För att delta ska du skicka in bilderna via ett speciellt formulär som du hittar på bblat.se.

Vinterbild från november månad. Foto: Therese Stenman.

En av få vackra solnedgångar i november, Långgrundet i Lunger. Foto: Ida Gunnarsson.

En mulen dag kom det både snöflingor och en domherre. Foto: Monica Litz.

Månadens sista dag blev förmodligen den vackraste. Bilden är tagen vid Hjälmaren, Lunger, av Kerstin Malmström.

Nu gör sig hösten/vintern sig påmind, inte en båt i sjön. Bilden är tagen vid Hjälmarens strand. Foto: Lars Göran Nyberg.

En frostig vinterdag, tagen av Therese Stenman.

Annons

Det kom en matglad vän en eftermiddag. Den åt rönnbär och brydde sig inte om att jag var där. Foto: Therese Stenman.

Annons

November "drog ned mösskärmen" över byn! Bilden är tagen på förmiddagen den 1:a November. Redan då skulle denna höstdag "sätta ribban" för vad som skulle gälla av dis, dimma, duggregn och mörker över Rölö by ( i södra spetsen av Skinnskattebergs kommun) under november månad i nådens år 2019. Det har känts som att månadens soltimmar har kunnat räknas på ena handens fingrar. Men positivt har i alla fall varit att grundvattennivåerna fyllts på rejält denna blöthöst. Bilden har jag tagit med en Nikon B700 med fast monterat zoomobjektiv, skriver Sam Adolphson.

Den här unika nyckelpigan såg jag på min promenad här om dagen, inga prickar men med svans! Foto: Pelle Pettersson.

Den här bilden tog jag den 14 november i Köpings hamn. Segelbåtarna var uppradade intill vattnet. Uppsynen var spöklikt med dimmoln och enstaka ljuskällor bakom båtarna. Foto: Markku Auvinen.

Ett av alla fina motiv Arboga erbjuder vid promenader. Älholmen Arboga- ån.

Bilden är tagen vid Herrgårdsbron, i samband med renoveringen. Vattnet innanför fördämningen hade frusit till is och bildat ett fint mönster som en silverbricka. Foto: Pelle Pettersson.

Fick ett skott på den här novemberkaktusen för cirka 40 år sedan av min mamma, skriver Elisabeth Karlsson.

Bilden är tagen i förbifarten den 6 November (vad som känns sista gången vi såg solen) på väg mot Stora torget för lunch. Foto: Adam Levkvist.

Annons

Var ute en förmiddag i sena oktober och såg denna ”ödsliga” lada med osynliga Yara i bakgrunden, skriver Robert Lindberg.

Jag och en god vän tog ett par dopp ute vid Lungers långgrund i mitten på november . Efteråt var bastun varm och go! Foto: Ida Gunnarsson.

Tidigare under sensommaren hade jag och frugan åkt förbi Västermo och sett att det var mycket fasaner där. Så nu när vi skulle till Eskilstuna så tänkte vi ta med kameran och hoppas att det fanns några framme. Till vår glädje fanns dom kvar, beväpnad med ett allround objektiv på kameran (18-300mm) så lyckdes jag få några bilder på fasanerna. Men det var en som stack ut lite extra, den blåskimrande. Har själv aldrig sett någon med den färgen förr men är inte helt ovanlig heller enligt jägare jag pratat med i efterhand. Foto: Lars-Göran Larsson.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan