Annons

Annons

Annons

Centrum

Insändare
Insändare: Är inte Köpingsbor värda trygghet?

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Maria Liljedahl, SD, vill att kommunen anställer ordningsvakter.

Annons

Under valrörelsen var det flera partier i Köpings kommun som pratade trygghet. Det utlovades kameraövervakning, ordningsvakter och det uttrycktes en oro över Köpingsbornas oro och otrygghet.

Men vad hände efter valet?

Moderaterna och Liberalerna släppte sina vallöften för makten och tonade direkt ned deras valfläsk om ordningsvakter och kameror. Istället kom ”trygghetsmiljonen” som ett plåster på såren och det enda som dessa två partier kunde få ut av Socialdemokraterna och Vänsterpartiet. Där ser vi nu att pengarna gått till tre anställda ungdomscoacher.

Ungdomscoacher kan möjligen vara en förebyggande åtgärd för att ungdomar inte ska hamna snett. Dock är inte den enda otryggheten i Köpings kommun skapad av att det finns ungdomar som är på glid. Den kommer i minst lika stor grad från unga vuxna vilka bildat gäng och brukar hot och våld för att stärka sin makt, och där narkotika är mycket vanligt förkommande. Det finns också vuxna missbrukare som sprider otrygghet i centrum och orsakar problem för affärsinnehavare.

Annons

Annons

Listan kan göras lång på saker som skapar otrygghet hos många av våra invånare. Det sista de behöver höra är att otryggheten är bara en upplevd otrygghet som det framförts in absurdum. Känner man sig inte trygg i centrum så undviker de flesta att vara där om det inte är ett måste. Vi har dessutom affärsinnehavare som inte längre känner sig säkra efter rån så dörren hålls alltid låst. Detta i Köping!

I budgeten för 2020 fanns det inget parti förutom Sverigedemokraterna som budgeterade för fyra kommunanställda ordningsvakter. Under debatter i fullmäktige gällande ordningsvakter har vi Sverigedemokrater blivit beskyllda för att vilja ha stöveltramp på våra gator och fått hört att ordningsvakter är rasistiskt. Ni anar nivån!

Nu, hör och häpna, Västerås stad anställer kommunala ordningsvakter för att många invånare upplever miljön som otrygg. ”Det är vårt sätt att stötta polisen” säger Anders Täljebäck (S), kommunstyrelsens ordförande i Västerås i VLT den 19:de oktober. Det nämns även i artikeln att bara genom att synas kan ordningsvakter skapa trygghet. Är inte Köpingsborna värda att känna sig trygga? Om Socialdemokraterna i Köping nu hör stöveltrampet eka från S-styrda Västerås lämna jag osagt.

Annons

Polisen i Köping hade ett gott samarbete med den ordningsvakt som förr befann sig i vårt centrum. Är våra poliser inte värda att stötta?

Vi Sverigedemokrater vill att alla ska kunna känna trygghet i centrum och i hela kommunen. Vi vill underlätta för polisen då denna nedmontering av polisväsendet som skett av år av vanstyre gett denna effekt. Tills polisen får nödvändiga resurser måste kommunen vara med och skapa trygghet för oss i Köping.

Maria Liljedahl, SD

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan