Annons

Annons

Annons

Västmanlands län

Chefredaktören: Vi vill vara en tidning som ni tycker om – som ni gillar och har åsikter om

Jag har två starka Bbl/AT-minnen. Ett: Min första artikel Bärgslagsbladet. Två: Hälge. Det var Hälge som väckte mitt intresse för tidningar (papperstidningar!) och journalistik.

Text

Helena Tell, chefredaktör, Bbl/AT. Foto: Lennye Osbeck

Annons

Jag fick en klassisk inspark i tidningsläsandet. Via serierna. Det här var på 80-talet, före kabel-tv, när ”Canneloni, Macaroni” med Lasse Holm låg på Svensktoppen och mediautbudet var ytterst begränsat. Var man sjuk fick man titta på myrornas krig eller dockteatern ”Nisse och Klara” (youtuba ni som vill väcka minnena till liv!).

I dag är det långt mycket knivigare att fånga upp nya tidningsläsare. Mediekonkurrensen är gigantiskt mycket större.

Annons

Min 13-åriga gudson lyssnar på ”Panini” med Lil Nas X (hoppas jag fick till det rätt nu) i sin pyttelilla bluetooth-högtalare med gigantiskt ljud, tittar på youtube-stjärnor, streamar sport i sin mobil, lanar och ”gejmar”

Min egen fyraåring vrålar efter nätverk så fort ”paddan” inte funkar och min ettåring säger ”baba” och pekar med ett vasst finger på surfplattan (dock oklart om hon menar ”padda” eller ”Babblarna”).

Annons

Ingen av dem tillhör någon generation som blir lokaltidningsläsare på grund av seriestrippen i pappersutgåvan. Det törs jag lova.

Det här är bara en av många utmaningar som vi på Bärgslagsbladet/Arboga Tidning brottas med. Hur ska vi få våra anrika 129- och 169-åringar att leva vidare? Hur ska vi få dem att vara angelägen för alla som bor i Västra Mälardalen, oavsett ålder. Vi vill att Bbl/AT ska vara en tidning som läsarna tycker om. Som man gillar, men också har åsikter om.

Det sistnämnda vet jag att ni har.

Jag vet att ni har tyckt att tidningen inte är tillräckligt lokal.

Det har vi börjat ändra på – det vill vi ändra. Jag har den stora lyckan att ha en redaktion som tillsammans har bevakat Västra Mälardalen i närmare 140 år. Yrkesstolta, noggranna och vetgiriga journalister.

Successivt kommer vi att göra förändringar. Skruva på saker för att vässa innehållet. Allt från små ändringar, som du som läsare inte märker, till större grejer som inledningsvis kommer att kännas ovana – precis som med allt som är nytt och obekant. Ha då i åtanke att vi gör det för att bli ännu bättre på att ge er det ni saknar mest – att vara närvarande och med när det händer.

Annons

Fortsätt att höra av er till tidningens reportrar och till mig. Kom med synpunkter och glada tillrop – och inte minst med era nyhetstips! Det är för er läsare som vi gör Bbl/AT.

PS. Den vanligaste frågan jag har fått sedan det blev klart att jag skulle bli chefredaktör för Bbl/AT är om jag ska arbeta i Köping. Visst sitter jag här! På våning tre i det gula tidningshuset vid Hökartorget. Välkomna att besöka oss!

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan