Annons

Annons

Annons

Fotboll

Salatränaren lämnar – efter konflikt med spelare: "Drog inte åt samma håll"

Sala FF leder serien. Men trots goda resultat lämnar Rigest Hysko sitt tränaruppdrag. Detta på grund av konflikter med spelare.

– Föreningen och Hysko inte drog åt samma håll, säger ordförande Mattias Folk.

Text

Bild: Simon Holm Stålhand

Annons

Under onsdagen lämnade Salatränaren Rigest Hysko sin tränarpost efter att det har funnits kontroverser mellan Hysko och spelare i truppen.

– Det jag kan säga är att Rigest inte kom överens med spelare i truppen och att det till slut ledde till att det här var den bästa lösningen, säger Sala FF:s ordförande Mattias Falk.

Kan du utveckla det resonemanget?

Annons

– Det var helt enkelt så att föreningen och Hysko inte drog åt samma håll. Det är inte mer dramatiskt än så.

Annons

Det tog inte lång tid innan Mattias Falk hade hittat sina ersättare.

– Det kommer att vara Jakob Eklund och Velat Ucmaz som tar över tränaransvaret. Det är den bästa lösningen för oss just nu. Det är väldigt mycket rutin och mycket Salahjärta.

Hur truppen reagerar på det här återstår att se. Redan under fredagskvällen har de match, de möter Säter på hemmaplan. Sala FF leder för tillfället serien med ett flertal lag, hack i häl.

– Jag vet att truppen hade ett möte igår kväll om det här. Jag vet inte så mycket mer än så, men det jag vet att det är en god stämning i truppen inför matchen ikväll, säger Mattias Falk.

"Jag vill meddela er om mitt svåra beslut om att avsluta min tid hos Sala FF. Jag är mycket ödmjuk och glad över tiden som vi har haft tillsammans", det skrev Rigest Hysko på sin Facebooksida om händelsen.

Sporten har sökt Rigest Hysko för en kommentar.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan