Annons

Annons

Annons

Arboga

Insändare
Insändare: Det finns många enkla jobb – varför får inte friska, arbetslösa personer i Arboga arbeta?

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Varför kan inte arbetslösa arbeta inom kommunen, där bland annat pensionärsservice ingår? undrar skribenten. Foto: Hasse Holmberg/TT

Annons

Den här insändaren vänder sig i första hand till någon ansvarig person på Arbetsförmedlingen.

Jag önskade helst att skriva under min insändare med mitt namn, eftersom jag tycker det är mest reko då jag kräver ett svar. Tyvärr känner jag att min insändare kan röra upp känslor hos vissa, så jag avstår från det.

I Arboga har vi något som kallas pensionärsservice, som ska hjälpa oss äldre med olika sysslor både ute och inne. Man erbjuder bland annat snöskottning, trädgårdsskötsel och gräsklippning. Vi är nu inne i den perioden då många önskar hjälp med gräsklippning, så även vi. Efter att ha ringt till Arbetsmarknadsenheten blev jag upplyst om att köerna är långa. Många vill ha hjälp och man har inte tillräckligt med personal. Efter tre veckor ringde jag igen och fick samma svar.

Annons

Annons

Jag har fått mig berättat att det i Arboga finns 500 registrerade arbetslösa, men att Arbetsförmedlingens regelverk är sådant, att kommunen inte har möjlighet att få en enda av dessa till sin verksamhet.

Nu frågar jag mig. Vad är detta? Man ropar efter enkla jobb. Det finns hur många jobb som helst, inte bara hos oss pensionärer. Man behöver bara titta sig omkring för att se, att här behövs en mänsklig hand.

Jag är dessutom av den åsikten, att alla som är friska och uppbär någon form av försörjningsstöd, ska för dessa pengar göra en motprestation. Det är bra för individen att känna sig behövd och bra för alla skattebetalare att se, att deras pengar används på ett bra sätt.

Ge nu mig och alla andra, som undrar över detta, ett ärligt svar. Varför kan inte friska, arbetslösa personer arbeta inom till exempel kommunen, där bland anat pensionärsservice ingår?

MW

Anmäl text- och faktafel

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan