Annons

Annons

Annons

VA-bråket i Köping

Insändare
Insändare: Märkligt svar av Salomonsson

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Kommunens VA-projekt på Norr Mälarstrand fortsätter att engagera.

Bild: Alexandra Edman

Annons

I sitt svar till mig om de egentliga motiven till det omdebatterade projektet Norr Mälarstrand konstaterar Elizabeth Salomonsson att aktivisterna fått mycket utrymme i media och att de ofta fått stå oemotsagda.

Det är ju just det som är grejen Elizabeth. Aktivistgruppen har radat upp metervis med forskarrapporter och analyser som styrkt deras argument, att den centrala lösningen inte gagnar miljön. Till detta har kommunledning och berörda tjänstemän iakttagit en öronbedövande tystnad. Så var även fallet vid Munktorpsmötet, då kommunens representanter kläddes av inpå bara kroppen och stod fullständigt mållösa.

Annons

Annons

Denna tystnad beror antingen på att dessa representanter inte har några bärande argument att sätta emot, eller att de tycker att deras maktposition är sådan, att de inte behöver ge sig in i diskussionen. Lika illa vilket.

Att Salomonsson förnekar att agendan skulle vara en annan än miljön är ju självklart. Redan på ett tidigt stadium försökte kommunen emellertid locka med ökade byggrätter i spåren av en ny detaljplan. Det var övertydligt att det var en förnyad, modernare och ekonomiskt starkare bebyggelse som eftersträvades. Det är ingen myt Elizabeth Salomonsson.

Ulf Hedman

Anmäl text- och faktafel

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan