Annons

Annons

Annons

VA-bråket i Köping

Debatt
Debatt Salomonsson: Trist debattnivå

Text: 

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Bild: Anders Brage

Annons

Nicholas Ryderås fortsätter i samma anda som tidigare. Allt som inte är eller görs enligt hans villkor är galet, felaktigt, skrämmande, vanvettigt, omänskligt, dåligt, skitdåligt och uruselt. Demokrati står inte heller högt i kurs hos NR om inte besluten följer hans vilja. NR:s negativa inställning till demokrati får mig att undra vilket styrelseskick han anser vara bättre?

Annons

Annons

Exemplet med Hjalmar Mehr är ju, tvärtemot vad NR tror, ett bevis på att demokratin fungerar. Det är inte en person som bestämmer i en demokrati, det är majoriteten eller alla tillsammans.

Lagstiftning, som beslutats i full demokratisk ordning, dömer han också ut därför att den inte följer hans vilja. Den dömer han ut som "förlegad", "fylld av motsägelser" och "får konsekvenser som inte är önskvärda". Han påstår också att riksdagen "agerar för att ändra lagstiftningen". Det är ju inte helt sanningsenligt.

En utredning har gjorts på uppdrag av regeringen. Utredningen har varit ute på remiss och ärendet ligger nu hos miljödepartementet för beredning. Någon proposition om nytt lagförslag finns inte. Om och när det eventuellt kommer och vad det, i så fall, kommer att innehålla vet vi heller inte.

Som sagt, den som väntar på något gott.....

Att vi "skyndar" fram va-ledning till norra Mälarstranden är väl ändå att ta i. Fråga vad de tycker som under många, många år väntat på att den ska bli verklighet! Men de har väl, i NR:s ögon, lika fel som Köpings kommun och dess kommunfullmäktige och tystas ner.

Jag kan inte påminna mig om att jag gjort någon liknelse med bilar. Men om det vore aktuellt för mig att köpa ny bil skulle jag givetvis satsa på en snygg och miljövänlig sådan. Och jag skulle inte förvänta mig att någon annan än jag själv skulle finansiera den.

Annons

Resten av NR:s invektiv lämnar jag därhän, de får stå för honom.

Elizabeth Salomonsson

Anmäl text- och faktafel

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan