Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Köping

Till minne: Christer Persson

Christer Persson, en gång i tiden ägare till Christer Perssons tryckeri AB i Köping, har avlidit, några dagar innan sin 70-årsdag. Medarbetaren och ekonomichefen Lennart Svensson skriver om Christer.

Jag har nyss nåtts av beskedet att Christer Persson avlidit, en knapp vecka innan sin 70-årsdag. Jag har haft förmånen att i egenskap av ekonomichef arbeta tillsammans med Christer i dennes företag under en 14-årsperiod 1983-1997.

Christer hade, vid mitt inträde i företaget, just övertagit VD-skapet i företaget, Civiltryckeriet i Köping, efter sin far, Wille Persson. Christer blev därmed den tredje generationen i företaget efter nämnde Wille Persson och sin morfar, den på sin tid, i Köping välkände kommunal- och nykterhetsmannen Ivar Andersson.

Annons

Annons

Strax därefter övergick ägandet av tryckeriet till Christer, som i samband med detta lät ändra bolagsnamnet till Christer Persson Tryckeri AB. Som företagsledare var Christer ingen vän av stora åthävor utan arbetade målinriktat för att tryckeriet skulle vara en trygg och trivsam arbetsplats.

Vid årsskitet 1989-90 beslöts att utöka produktionskapaciteten med ytterligare en 16-sidig rulloffsetpress samt att bygga till fabrikslokalerna och installera en produktionslinje med klamring, adressering och distribution av de i företaget tryckta tidskrifterna. I samband därmed ställdes stora krav på såväl anställda som företagsledning. Antalet medarbetare i företaget uppgick då till ett 80-tal.

Trots att det ofta var en hektisk tid behöll Christer hela tiden sitt lugna sätt och ledde företaget genom en intensiv period. I början av 2000-talet överläts företaget till JMS Media, där Christer fortsatte att arbeta som anställd en tid. När nu Christer ryckts bort alldeles för tidigt går mina tankar till hans hustru, Synnöve Persson, samt till barnen Thérése och Joachim!

Tack för ett fint och förtroendefullt samarbete!

Vila i frid, Christer!

Lennart Svensson, Arboga

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy