Annons

Annons

Annons

Bandy

"Zocke" gör comeback på Bandypuls – uppskattade rimstugan tillbaka dagen före julafton: "Kul att få gästspela"

Tobias "Zocke" Johnsson har ett sabbatsår som krönikör på Bandypuls.

Men dan före dopparedan gör profilen ett kort inhopp – hans populära rimstuga måste ju ut.

– Någon av toppklubbarna som har problem med matematiken ligger nog nära till hands, säger han om vilka som kan förvänta sig en lite hårdare julklapp.

Tobias "Zocke" Johnsson, Tillbergaprofilen och Twitteraktive bandytyckaren, har under flera säsonger skrivit vällästa och uppskattade krönikor på Bandypuls.

Den här säsongen är det dock ingen "Zocke" på sajten. Han har ett sabbatsår för att helhjärtat kunna satsa på sitt jobb och sin familj.

Vad har då hänt i höst?

– Det har varit mycket på jobbet. Vi har haft ett sagolikt år med alla möjliga försäljningsrekord, sedan har jag även fått möjlighet att lägga mer tid på familjen som har varit eftersatt tidigare år, säger Tobias Johnsson, som numera inte har någon officiell roll i Tillberga, där han tidigare var klubbchef.

Annons

Annons

Tobias "Zocke" Johnsson. FOTO: Rikard Bäckman

Bandyberoendet har han även tonat ner något under senare delen av 2018.

– Man följer mera på distans. Jag har sett tre matcher live, två med VSK och en med Tillberga. Annars har jag ju följt den (bandyn) via Bandypuls och Bandyplay, säger han.

– Man har blivit en soffpotatis, haha!

De svarta rubrikerna om flera klubbars ekonomiska situation har knappast undgått "Zocke".

Att prata om det?

Det vill han – såklart – jättegärna.

– Klart man är orolig för bandyn. Men samtidigt inte förvånad. Hade förbundet och dess olika nämnder hållit en rak och konsekvent linje så hade vi nog inte suttit i den här situationen nu, säger han, och laddar på med mer...

– Sandviken och Hammarby, för att ta exempel, har tillåtits göra resultat som går emot regelverket och klarat sig undan med det år efter år. Någonstans tar ju spiralen slut.

LÄS MER: Pikades med skämtsam banderoll – så slår "Zocke" tillbaka

"Zocke" fyller 40 år i början på januari, och går själv gärna in på det här med vilka som sitter på vilka stolar.

– Bandyn har en tuff uppgift framför sig. Man behöver hitta nytt blod! I förbund och ledning är det för mycket svågerpolitik, folk sitter både med i olika klubbar och i förbundet. På isen ser vi ju ett generationsskifte, nya spelare och nya namn. Det behövs även i styrelserna, där det har varit samma namn i 30 år, säger "Zocke".

Annons

Annons

– Man kan prata om attraktiva produkter och att hitta publik. Men jag tror inte att "Bengt 73" och "Gunnar 58" är rätt personer för att attrahera målgruppen 18-30 år därute.

På isen ser vi ju ett generationsskifte, nya spelare och nya namn. Det behövs även i styrelserna, där det har varit samma namn i 30 år

"Zockes" rimstuga publiceras självklart på Bandypuls kvällen före julafton – precis som förra året och året innan det.

– Kul att få hoppa in och gästspela lite med rimstugan som man har gjort med glimten i ögat i säkert tio år. Innan den gick hos er så körde jag ju den även på Twitter, så det har verkligen varit en årlig tradition, säger han.

Kan du bjuda på något redan nu som kommer vara med? Vem får en slev av den bittraste julgröten, så att säga?

– Nja, det dyker upp när man börjar tänka. Men någon av toppklubbarna som har problem med matematiken ligger nog nära till hands...

"ZOCKES" RIMSTUGOR:

2017: Se när "Zocke" önskade klubbarna god jul – med hårda paket direkt ur tomtesäcken i TV-spelaren nedan

Inbäddat innehåll

2016: "Lät bilan falla – när man skulle göra smörgåstårta av fralla"

Annons

2015: "Skulle nuvarande trupp också brista, Kommer tomten med nästa års inköpslista"

2014: "I vanlig ordning får ni Sonny Lööfs plånbok"

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan