Annons

Annons

Annons

Fotboll

Sporten sänder SA-triangeln – Sala, Heby och Tärnsjö gör upp för 85e gången: "Viktigt att omfamna lokala snackisar"

En klassiker är tillbaka. SA-triangeln ska spelas för 85e gången och Mittmedia sänder hela turneringen. Missa inte när Sala FF, Heby AIF och Tärnsjö IF möts för att göra upp om vilka som blir lokala fotbollsmästare!

– Det är viktigt för Mittmedia att omfamna lokala snackisar, säger Carl Juborg, nyhetschef på VLT Sport.

Sala, Heby och Tärnsjö möts i den 85e upplagan av SA-triangeln

Annons

Mittmedia sänder den klassiska turneringen SA-triangeln med start från klockan 17.55 på fredag. Sala FF, Heby AIF och Tärnsjö IF möts på Furuvallen i Tärnsjö för att göra upp om vilka som blir mästare. Klicka här för att komma till sändningen!

Annons

– Det är viktigt för Mittmedia att omfamna lokala snackisar och ta grepp om turneringar som är traditionsbundna, säger Carl Juborg, nyhetschef på VLT Sport.

Annons

Sala går in i turneringen som regerande mästare. Alla lag vann en match i fjol, men SFF tog den största segern, 4-0 mot Tärnsjö, och vann därför på målskillnad. Det är trots det tveksamt om Sala är favoriter inför årets SA-triangel. Senast de segrade i Tärnsjö var 1979.

Hemmalaget har blivit mästare de två senaste gångerna som turneringen spelats på Furuvallen. För tre år sen vann Tärnsjö före Heby på andraplats och Sala kom sist. För sex år sen vann också hemmalaget. Då kom Sala tvåa och Heby sist. Inför årets SA-triangel hoppas TIF på att återupprepa succén från år 2012 och 2015.

För Heby gäller det att bryta en negativ svit. Laget har inte vunnit turneringen sen år 2010. Kan HAIF få stopp på förbannelsen i år?

Läs mer om SA-triangeln här!

Årets SA-triangel närmar sig – arrangören hoppas på boost för laget: "Plockar med sig att slå bättre lag"

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan