Annons

Annons

Annons

Västerfärnebo

Skogsbranden vid Öjesjön omringad – 25 000 kvadratmeter brinner: "Vi blir kvar ett bra tag"

Ett larm inkom på onsdagseftermiddagen angående en skogsbrand vid Öjesjön mellan Virsbo och Salbohed. Där bekämpar räddningstjänsten en brand på drygt 250 gånger 100 meter.

Under natten mot torsdag pågick släckningsarbetet fortfarande.

Text: 

Anmäl text- och faktafel

Live direkt från branden vid Öjesjön (vi ber om ursäkt för den dåliga uppkopplingen):

Inbäddat innehåll

Annons

Annons

Räddningstjänsten larmades vid 16.42 till en brand i terrängen och skogen söder om Öjesjön. Enligt vittnesuppgifter från platsen ska tjock rök synas från området kring sjön.

– Vi har precis kommit fram och det är en yta på 250 gånger 100 meter som brinner. Vi har påbörjat släckningsarbetet vilket förväntas pågå ganska länge, berättade Tony Frank, ledningsbefäl vid Storstockholms räddningscentral, vid klockan 18.20.

Då hade räddningstjänsten 16 enheter framme eller på väg till branden. Räddningstjänsten i Sala-Heby och inlånad personal från Uppsala hjälps åt att bekämpa branden. Man skickade också upp ett brandflyg för att få en tydligare uppfattning om brandens omfattning.

Räddningstjänsten berättade vid 21.30-tiden att man höll på att försöka ringa in branden och att det branden inte längre spred sig vidare. Vid 22-tiden hade man lyckats omringa branden som nu var under kontroll.

– Vi blir kvar ett bra tag till, nu vid klockan tolv blir det avlösning för styrkorna. Det kommer ta ganska lång tid med eftersläckningen. Men branden är omringad och under kontroll, säger Tommy Wållberg, ledningsoperatör vid Storstockholms räddningscentral, vid 22.30.

Klockan 02.30 var läget oförändrat.

Bild: Caroline Slotte

Annons

Inbäddat innehåll

Platsangivelsen på kartan är ungefärlig och baseras på initiala uppgifter.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan