Annons

Annons

Annons

Västmanlands län

#jagmed blir Årets Mälardarling

Mälardalsrådet utsåg på onsdagskvällen #jagmed till Årets Mälardarling, ett pris för deras bidragande till att utveckla Stockholm-Mälardalsregionen.

#jagmed är ett projekt där fem regioner samarbetar för att förebygga och hjälpa ungdomar som riskerar att hoppa av gymnasiet, eller som redan lämnat sin utbildning.

"Det är en stor ära att få ta emot priset, och vi delar det med de fem andra regionerna, vi vet att en av fyra rekryteringar misslyckas, och vi vet också att en av fyra inte går ut gymnasiet", säger Tove Österling Wallner, projektledare för #jagmed Regionförbundet Uppsala län.

Annons

Annons

"Det finns stora vinster både för individen och för samhället om vi kan fånga upp den här gruppen. Har vi resurser så att alla klarar skolan – då kan vi också klara kompetensbehovet i framtiden".

I Västmanland är det tio kommuner som deltar i projektet; Arboga, Fagersta- Norberg- Skinnskatteberg, Hallstahammar, Kungsör, Köping, Sala, Surahammar och Västerås.

"#jagmed är ett inspirerande projekt som dessutom ligger rätt i tiden med tanke på rapporter om såväl avhopp som svårigheter att rekrytera rätt utbildad kompetens, och de två sakerna hänger såklart ihop", säger Ann Cederberg, förvaltningschef Mälardalens Högskola och jurymedlem Årets Mälardarling 2018.

Foto: Anders Wiklund / TT

Inbäddat innehåll

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan