Annons

Annons

Annons

Fotbolls-VM 2018

Jimmy Durmaz utsattes för massivt hat efter förlusten – nu stöttas han av tusentals: "Vi står bakom dig"

Efter förlusten mot Tyskland fick Jimmy Durmaz utstå ett massivt hat.

Nu stöttas den svenska mittfältaren av flera kända svenskar.

– Allvarligt talat...vad är det för fel på folk? Jag hoppas att du känner kärleken också Jimmy Durmaz, skriver programledaren Karin Frick på sin Instagram.

Text

Foto: Bildbyrån.

Annons

Jimmy Durmaz orsakade frisparken som Toni Kroos sedan skruvade in. Matchen punkterades och 1-2-förlusten var ett faktum.

Då svämmade den svenske mittfältarens sociala konton över av hatkommentarer som innehöll otaliga grova, rasistiska kommentarer och till och med dödshot.

– Han springer och kämpar hela matchen. Det är otur. Det är helt idiotiskt att ge honom hat för det, säger Guidetti till Sportbladet.

Annons

Annons

Men under söndagsmorgonen skulle den svenska landslagsspelaren istället få motta ett massivt stöd.

Durmaz bror Elias stöttade sin storebror på Instagram på följande sätt:

Inbäddat innehåll

Men Elias Durmaz var långt i från ensam att stå bakom mittfältaren: vid niotiden på söndagen hade drygt 17 000 kommentarer ramlat in på Jimmy Durmaz Instagram – däribland tusentals hjärtan.

Programledaren Tilde De Paula Eby skickade sitt stöd genom ett tjugotal hjärtan, fotbollsklubben Syrianska FC skriver att de står bakom honom och programledaren Karin Frick skriver att Jimmy Durmaz spelade en avgörande roll i VM-kvalet och hoppas att han känner den kärlek han får motta också.

– Sjukt tung förlust ikväll JA, men ALLA spelare i landslaget gör såklart precis allt som står i deras makt för att Sverige ska gå vidare i VM och både Ola Toivonen och Jimmy Durmaz spelade en avgörande roll i kvalet till detta VM. Den ene stod för ett fantastiskt mål ikväll, den andre har fått utstå en kväll av mordhot, tusentals hatiska, rasistiska och fullkomligt vidriga kommentarer. Vidrigt är det och jag blir så otroligt förbannad! Allvarligt talat...vad är det för fel på folk? Jag hoppas att du känner kärleken också Jimmy Durmaz, skriver Karin Frick på sin Instagram.

Annons

I går kväll tog dock Durmaz det hela med ro och berättade att han var van.

– Jag har inte kollat, jag har alltid hat på mina sociala medier. Det är ingen fara. De får fortsätta hata, säger han till Sportbladet.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan