Annons

Annons

Annons

Kungsör

Småföretagare jobbade svart och tog betalt via swish – Skatteverket hittade bevis på Facebook

Skatteverket kräver en kvinna från Kungsör på drygt 85 000 kronor i skatt efter att myndigheten har sett att hon har jobbat svart.

Text

Foto: Fredrik Olsson

Bild: Arkivbild

Annons

Kvinnan har tidigare drivit ett eget företag, men avvecklade firman år 2014. Enligt en granskning som Skatteverket har gjort tog kvinnan upp verksamheten igen något år senare men då utan att redovisa sina inkomster.

Skatteverket har bland annat sett att kvinnan talade om i olika inlägg på Facebook i slutet av 2015 att hon var igång och jobbade igen. På Facebooksidan fanns även prislistor och tjänsteutbud. Skatteverket har också sett på kontoutdrag från kvinnas bank att hon fått flera swish-betalningar med hänvisningar till fakturanummer.

Annons

Annons

Skatteverket har genom de olika bankinbetalningarna kommit fram till att kvinnan lät bli att redovisa inkomster på 122  600 kronor samt 34 400 kronor i moms under 2016. Skatteverket kräver nu kvinnan på skatt för de oredovisade pengarna samt plus ett skattetillägg på 40 procent vilket betyder att kvinnan krävs på sammanlagt 85 202 kronor.

Inbäddat innehåll

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan