Annons

Annons

Annons

Arboga

Norsk jätte skapar en av Nordens största lågprisbutiker – har varuhus i Arboga

ÖoB med varuhus i Arboga, slår sig samman med den norska affärskedjan Europris. Det avslöjar sajten Market på måndagsförmiddagen.

Text

ÖoB-huset vid Ekbacksrondellen i Arboga.

Bild: Lennart Ljung

Annons

På måndagsmorgonen träffades ett avtal mellan Europris och familjen Svensson, som är ägare av Runsvensgruppen som driver 94 ÖoB-varuhus i Sverige. Det var Market först att berätta.

Tillsammans blir de två kedjorna en av Nordens största lågprisaktörer med totalt 349 butiker i Norge och Sverige och en total omsättning på 10 miljarder kronor.

Annons

Annons

Främst är det på inköpssidan som företagen ser att det finns samordningsfördelar och de båda företagsnamnen kommer att finnas kvar.

– Europris är ett av Norges starkaste detaljhandelsvarumärken och ÖoB är ett av Sveriges starkaste så det finns ingen anledning eller logik i att förändra varumärket på någon marknad. Affären får heller ingen påverkan på vår organisation och bemanning på kontor, lager och varuhus. Det är inköpspotentialen som är central i denna sammanslagning och inte personella synergier och kostnader. Vi kommer drivas vidare som två separata och självständiga bolag, säger Fredrik Söderberg, vd för ÖoB, till Market.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan