Annons

Annons

Annons

Division 1 herr

VSK tog femte raka segern i norrettan – Syrianska blev nollat

VSK var starkast i stormötet med Syrianska. Hjälte blev Simon Johansson som gjorde båda målen i 2–0-segern på Södertälje fotbollsarena.

VSK fick en drömstart. I den nionde minuten frispelade Karwan Safari mittfältaren Simon Johansson som behärskat vinklade in ledningsbollen bakom Dejan Garaca.

Sett till bollinnehav förde Syrianska matchen i den första halvleken och skapade några riktigt fina lägen. Det bästa hade lagkaptenen Mattias Mete i halvlekens sista sekunder.

Martin Mutumba briljerade på vänsterkanten och serverade Mete ett drömläge i boxen – men forwarden sparkade hål i luften. Istället snappades bollen upp av Seth Hellberg som sköt tätt över ribban.

Annons

Annons

Med 20 minuter kvar hade Brian Span ett ypperligt läge att göra 2–0 på ett friläge men drogs ner av mittbacken Diego Brum som fick rött kort.

I den 79:e minuten fick Mattias Mete hemmalagets bästa målchans men skottet gick i burgaveln.

Syrianska orkade inte skapa några heta kvitteringschanser sista tio – och istället var det VSK som gjorde 2–0. Simon Johansson sköt sitt andra mål för dagen när han fastställde slutresultatet och därmed leder VSK norrettan på maximala 15 poäng.

Syrianska inkasserade sin andra förlust och har bara tagit fem poäng på lika många matcher.

DIVISION 1 NORRA:

Syrianska–VSK 0–2 (0–1)

Mål: 0–1 (9) Simon Johansson (Karwan Safari), 0–2 (90) Simon Johansson (Rinor Nushi).

Publik: 653.


Anders Granlund

021-19 92 30
anders.granlund@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan