Annons

Annons

Annons

Nu förlängs möjligheten att pappersdeklarera: "En dag för sent men utan förseningsavgift"

Den 2 maj är sista dagen att lämna in sin deklaration till Skatteverket. Eller så brukar det vara, i år förlängs tiden för att pappersdeklarera med en dag sedan det rått viss förvirring kring hur och var man kan lämna in just sin pappersdeklaration.

Text

Nu meddelas att Skatteverket förlänger deklarationstiden för pappersdeklaration, vilket gäller var man än bor i landet, skriver SVT Nyheter Örebro.

Tidigare i veckan meddelande Skatteverket i ett pressmeddelande att brevinkasten där man tidigare har kunnat lämna sin deklaration är borttagna av säkerhetsskäl. Pappersdeklarationer kan numer lämnas in på Skatteverkets servicekontor när de är öppna eller skickas in via post.

Annons

Annons

Läs också: Lars-Gunnar skulle deklarera - möttes av igenbommad låda

Trots det har många trott att det fortfarande går att lämna in sin deklaration via brevinkastet när som helst på dygnet.

"Vi har förståelse för att det kan bli så här eftersom det är första året brevinkasten är stängda, därför har vi utökat möjligheten att lämna in pappersdeklarationen, med en dag. Det betyder att man kan komma tillbaka i morgon och lämna kuvertet på ett besökskontor då istället under kontorstid, om man inte hinner idag. Alltså egentligen en dag försent, men utan att behöva betala förseningsavgift", säger Susanne Bronegård, talesperson för deklarationsinlämningen på Skatteverket i Örebro, till SVT Nyheter Örebro, och fortsätter:

"Man kan också frankera ett kuvertet och posta på en vanlig brevlåda idag, med den adress som står på blanketten, oavsett när brevlådan töms. Då behöver man inte heller betala någon förseningsavgift."

OBS bilden är ett montage. Tidigare i veckan meddelande Skatteverket i ett pressmeddelande att brevinkasten där man tidigare har kunnat lämna sin deklaration är borttagna av säkerhetsskäl.

Bild: Arkivbild, Göran Wärnelid

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan